StoryEditorOCM
ĐiradaU GRADSKOJ LOŽI

Udruga Nismo same i Narodni muzej Zadar organiziraju izložbu fotografija Vjekoslava Skledara "Ja sam snaga“

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2024. - 16:46

U organizaciji udruge Nismo same i Narodnog muzeja Zadar u srijedu s početkom u 12 sati, u Gradskoj loži bit će otvorena izložba fotografija Vjekoslava Skledara „Ja sam snaga“.

Ova jedinstvena izložba, koja je svoje putovanje započela 12. travnja 2023. u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar te je dosad obišla sedam lokacija diljem države, ima za cilj destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose.

Kosa je kroz povijest dio identiteta svake žene, njezine osobnosti, ženstvenosti, snage i samopouzdanja pa svaka žena kada započinje s procesom liječenja neizbježno postavlja pitanje: “Hoću li ostati bez kose?”

U želji da osnaže žene koje prolaze proces liječenja te potaknu promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena, Nismo same su, u suradnji s nagrađivanim fotografom Vjekoslavom Skledarom, osmislile ovu posebnu izložbu. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Izložba „Ja sam snaga“ u Gradskoj loži moći će se razgledati do 9. travnja 2024. godine u razdoblju:

utorak – petak: 10 - 20 sati

subota: 10 - 13 sati

nedjelja i ponedjeljak: zatvoreno

13. travanj 2024 23:55