StoryEditorOCM
ĐiradaOD 6. DO 8. LIPNJA

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije organizira svoj dan otvorenih vrata, predstavit će nove projekte i ugostiti poznate sportaše

Piše A. V. Š.
4. lipnja 2024. - 19:15

Povodom Dana otvorenih vrata udruga koji se održavaju diljem Hrvatske u razdoblju od 6. do 8. lipnja 2024., Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar zajedno sa suradnicima, u četvrtak, 6. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati započinje obilježavanje s aktivnostima koje imaju za cilj podizanje svijesti o pravima i potrebama osoba s invaliditetom te promicanje njihove inkluzije u društvu.

Program započinje u 10 sati okruglim stolom na temu „Problematika osoba s invaliditetom u turizmu“. U diskusiji će sudjelovati predstavnici TZ grada Zadra, TZ Zadarske županije, Ceha ugostitelja, Ceha turističkih vodiča, Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar, Udruge slijepih Zadarske županije te Udruge osoba oštećenog sluha Zadar.

Okrugli stol održat će se u prostorima Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar, Ulica obitelji Stratico 1. Jedna od ključnih poruka ovog događaja je inicijativa za realizacijom otvorene rute kojom će osobe s invaliditetom moći obići cijeli zadarski Poluotok. Dovršetkom kapitalnih projekata Grada Zadra, poput uređenja Bedema zadarskih pobuna (Muraj) i preuređenja Obale kralja Petra Krešimira IV (popularne zadarske Rive), otvorit će se cjelovit prostor za neometan kružni obilazak Poluotoka.

No, kako bi ruta bila potpuno cjelovita, preostaje urediti još i jedinu preostalu neprohodnu točku kraj Kopnenih vrata (Foša). U svrhu osvješćivanja ove problematike, akciji su se pridružili Turistička zajednica grada Zadra i Sunset Sports Media Festival. Tim povodom, u suradnji s Košarkaškim klubom osoba s invaliditetom Zadar, organizira se utakmica 3x3 istog dana s početkom u 16 sati na Trgu Petra Zoranića.

S igračima KKOI Zadar, vještinu igranja košarke u kolicima odmjerit će i dva bivša profesionalna košarkaša: Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala, Tonči Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru te istaknuti igrač novog hrvatskog prvaka KK Zadra Krševan Klarica. 

22. lipanj 2024 13:04