StoryEditor
ĐiradaU SUBOTU UJUTRO

Uključite se u eko-akciju čišćenja podmorja u uvali Petrčane

Piše MO Petrčane
31. srpnja 2020. - 15:08
IlustracijaDuje Klaric/CROPIX

Na inicijativu našeg mještanina Josipa Vučkovića, Mjesni odbor Petrčane je preuzeo organizaciju i osiguranje formalno-administrativnih zahtjeva za akciju čišćenja podmorja u uvali Petrčane.

Akcija se održava u subotu, 1. kolovoza 2020. u vremenu od 9 sati ujutro do 14 sati popodne. Zbog vrućina, planiramo samo ronjenje završiti do podne.

Akciju čišćenja provode ronioci volonteri na potezu od glavne plaže kod Hotela Pinije do sjevernog lukobrana kod Hotela Petrčane. Koordinator ronioca je Josip Vučković, a najavljeno je 50-ak volontera ronioca. Inicijativu podržava Mjesni odbor Petrčane, te je preuzeo na sebe organizaciju i osiguranje formalno-administrativnih zahtjeva.

Mjesni odbor je osigurao tim hitne medicinske skrbi za učesnike, suglasnost Županijske lučke uprave za ekološku akciju, podršku gradskog poduzeća Čistoća, prisustvo predstavnika Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Zadar, te je uz financijsku pomoć Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra organizirao okrijepu i piće za učesnike ove ekološke akcije.

Mjesni odbor se zahvaljuje Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije na osiguranju hitne medicinske skrbi za učesnike i bezrezervnu podršku ovoj volonterskoj ekološkoj akciji, Turističkoj zajednici grada Zadra i Upravnom odjel za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra za financijsku podršku projektu, te gradskom komunalnom poduzeću Čistoća na odvozu prikupljenog otpada.

- Zahvaljujemo Županijskoj lučkoj upravi na podršci i izdanoj suglasnosti i Lučkoj kapetaniji Zadar za pomoć u ishođenju potrebnih dokumenta.  Zahvaljujemo Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanica Zadar na podršci i prisustvu tijekom akcije. Zahvala našem Hotelu Pinija za osiguranje okrijepe i pića za učesnike, te najveća zahvala ide svim učesnicima volonterima koji rone u subotu - rekli su iz MO Petrčane. 

Izdvojeno

30. studeni 2020 07:43