StoryEditorOCM
ĐiradaZADAR JAZZ & BLUES

Uskoro počinje festival na najljepšoj pozornici u gradu, na terasi Muzeja antičkog stakla

Piše Mišel Kalajžić
17. srpnja 2020. - 14:18

U srijedu, 22. srpnja počinje šesti po redu ZADAR JAZZ & BLUES festival u trajanju do 24. srpnja na najljepšoj pozornici u gradu, na terasi Muzeja antičkog stakla.

U srijedu, 22. srpnja nastupit će  RATKO ZJACA-SIMONE ZANCHINI ZZ QUARTET, u četvrtak 23. srpnja DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP, a u petak, 24. srpnja publika će moći uživati u dva koncerta u jednoj večeri: A.J. TRIO & ELENA STELLA i MARTINE THOMAS & INSD ENTERPRISE.

Svi koncerti počinju u 21:30 sati. Ulaznice po cijeni  od 70 kuna  mogu se  kupiti online - na sustavu Croatia Tickets i na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.

 

ZADAR JAZZ & BLUES ( 22.-24.7.) / Muzej antičkog stakla / 21:30h

 

22. 7. / RATKO ZJAČA-SIMONE ZANCHINI ZZ QUARTET

Simone Zanchini - harmonika

Ratko Zjača - gitara
Martin Gjakonovski -  kontrabas
Joze Zadravec -  bubnjevi
  

Ratko Zjača - suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog s nizozemskom adresom. Surađivao je s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggiejem Workmanom, Randyjem Breckerom, Johnom Patituccijem, Alom Fosterom, Ronom Carterom itd.

 

Simone Zanchini – jedan od najvećih harmonikaša današnjice, član orkestra milanske scale nastupao je na najznačajnijim međunarodnim jazz festivalima te surađivao s brojnim priznatim umjetnicima.

 

Uskoro  izlazi  4 album “ On Stage “ live in Italy.

NAGRADE:

2016. ZZ QUARTET- nagrada  za najbolji jazz album u Italiji.
2019.
Simone Zanchini -The award of World Accordion Ambassador from the city of Castelfidaro -accordion city
Ratko Zjaca - The Award for achievement,the autorship and artistic creation in jazz music from the Composer Society
 

23.7. DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

Damir Kukuruzović- jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađuje s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Gismo Grafom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim.  Organizator je nekoliko jazz festivala u Hrvatskoj, kao i u vlastitom Siscia jazz clubu u kojem je ugostio mnoge svjetske jazz glazbenike.

           

24.7. / A.J.  TRIO & ELENA STELLA

Ante Jeličić-piano

Josip Marcelić- kontrabas

Vedran Supičić- bubnjevi

Elena Stella- vokal

 

Osnivač  A.J. tria i autor glazbe je pijanist Ante Jeličić.  Ovi glazbenici iza sebe imaju bogato glazbeno iskustvo.  Surađuju s pjevačicom Elenom Stellom koja dijeli istu ideju i senzibilitet prema glazbi.

Predstavit će svoj album prvijenac Common Language izdan pod Aquarius recordsom te nove vokalno instrumentalne autorske skladbe napravljene u koautorstvu  sa Elenom Stellom.

 

MARTINE THOMAS & INSD ENTERPRISE

Martine Thomas- poznata zadarska pjevačica haićanskih korijena nakon povratka iz Amerike predstavit će zadarskoj publici i gostima novi projekt.

19. travanj 2024 18:45