StoryEditorOCM
ĐiradaU ČETVRTAK U NHK ZADAR

Uspješnica Teatra Rugatino "Sirena i Viktorija"

Piše Zadarski.hr
10. siječnja 2020. - 17:49
DSC_3737m

U četvrtak, 16. siječnja u 20 sati u HNK Zadar pogledajte uspješnicu Teatra Rugantino, komediju “SIRENA I VIKTORIJA” suvremenog ruskog dramatičara Aleksandra Galina, dosad neizvođenu u Hrvatskoj. Režiju potpisuje Filip Grinvald, a u predstavi igraju Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary.

 

Riječ je o komediji zabune koja govori o neizvjesnim sudbinama troje ljudi u vrijeme posttranzicije. Počinje kao klasična komedija koja se temelji na nesporazumima junaka, a zatim prerasta u komičnu melodramu u kojoj u potpunosti dolazi do izražaja Galinov vješto napisan tekst.

 

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju - ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mlad astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama...

 

Iako se ova post-tranzicijska priča odigrava u Moskvi, teme, likovi i situacije u svakom su pogledu bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici, a suptilni humor predstave osvaja veliki generacijski raspon od tinejdžera do umirovljenika.

Cijena ulaznice iznosi  60,00 kuna.

20. travanj 2024 06:40