StoryEditorOCM
ĐiradaU ORGANIZACIJI MOUNTAIN TRAVELER CROATIA 18.OŽUJKA

Utrka kroz ljepote Dugog otoka

Piše M.V.
14. veljače 2017. - 19:00
335_large

Na Dugom otoku će se 18. ožujka održati trail utrka koju organizira Mountain Travelera Croatia, a kojoj je jedan od ciljeva da u jednoj trasi trkači prođu sve ljepote koje Dugi otok otok čine jedinstvenim.

Mountain Traveler Croatia u svojoj radinosti već godinama priređuje uspješne trail utrke u Nacionalnom parku Paklenica, pa je trasa koja će na Dugom otoku prolaziti kroz Park prirode Telašćica samo prirodni nasljednik tog starije traila. U ovjoj otočnoj varijanti trkači će prolazit kroz maslinike, pored ilirskih grobova, humova, ali i cijelom dužinom čuvenog dugootočkog klifa čije fotografije su zbog ljepote već nekoliko puta obišle svijet.

U dugootočkom trailu trčat će se i uz slano jezero Mir, te pored poznatog i udomaćenog krda tovara, skupine magaraca koja je formirana prije 15-ak godina kako ta vrsta domaće životinje ne bi u potpunosti nestala s Dugog otoka.

Utrka ima podršku Saljana, koji su nadaleko poznati po tome da znaju napraviti vrhunsku zabavu. Rendžeri Parka prirode Telašćica su čiste i dotjeruju staze do Skrače, čuvenog lokaliteta kamenih čovječuljaka koji su obalu jezera Mir sad već prekrili u tisućama.

Trkači će tako iz bliza imati prilike vidjeti tako i još jedan dugootočki fenomen koji je počeo spontano kroz godine.


 

Trčat će se u dvije kategorije, od 10 i 23 kilometra. Start utrke je u Salima, a tamo će biti i završetak duže kategorije. Kraća kategorija imat će završetak u uvali Mir, a trkači će se vratiti u Sali brodom, te će ih tamo dočekati velika after-trail fešta.

Utrku će pratiti i Sajam dugootočkih proizvoda u organizaciji TZ Dugi otok, a svi natjecatelji dobit će i medalje. Za one najbolje, pripremljeni su uistinu vrijedni darovi, jedinstveni otočki proizvodi poput maslinovog ulja u maslinovom drvu, kozjih sireva, kreme od otočkog bilja.

Startnine za utrku su ovakve: kategorija od 10 kilometara iznosit će 120 kuna, dok je za kategoriju od 23 kilometra cijena 150 kuna. 

23. veljača 2024 14:51