StoryEditorOCM
ĐiradaUNIZD

Uz proslavu Dana Sveučilišta danas promocija doktora znanosti

Piše UNIZD
4. rujna 2021. - 13:24

Dan Sveučilišta u Zadru ove godine iznimno, obilježava se u rujnu. Proslava koja se trebala održati u ožujku je bila odgođena zbog loših epidemioloških okolnosti. Program započinje danas svečanom promocijom doktora znanosti i sveučilišnih specijalista.

Dan Sveučilišta u Zadru ove godine iznimno, obilježava se u rujnu. Proslava koja se trebala održati u ožujku je bila odgođena zbog loših epidemioloških okolnosti. Kao baštinik tradicije dominikanske visokoškolske ustanove Studium Generale, osnovane 1396. godine, moderno i integrirano Sveučilište osnovano je na temeljima nekadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru 2002. godine, odlukom Hrvatskog sabora.

Okončanjem izbora za Senat, 25. ožujka 2003. održana je njegova konstituirajuća sjednica, na kojoj su doneseni Statut Sveučilišta i raspisan izbor za rektora. Taj je dan kasnije odabran kao Dan Sveučilišta u Zadru i redovito se obilježava.

Program Dies academicus 2021. započinje u subotu 4. rujna, svečanom promocijom doktora znanosti i sveučilišnih specijalista. Svečani koncert u povodu Dana Sveučilišta i 19. godišnjice njegova osnutka održat će se u nedjelju 5. rujna u 19 sati, kada će u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija nastupiti Snježana Rucner (violončelo), Martina Jembrišak (harmonika) i Zadarski kvartet klarineta.

U ponedjeljak 6. rujna nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, na kojoj će se dodijeliti počasno zvanje professor emeritus prvom rektoru zadarskog sveučilišta prof. dr. sc. Damiru Magašu.

Program se zaključuje u utorak, 7. rujna dodjelom nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru.

20. travanj 2024 01:57