StoryEditorOCM
ĐiradaU KONCERTNOM UREDU

Valentinovo Jazz Bar uz suvremeni ženski jazz i vrhunska vina

Piše Zadarski.hr
10. veljače 2023. - 10:02

Koncertni ured Zadar Valentinovo će obilježiti u znaku suvremenog ženskog jazza.

U utorak, 14. veljače, u 19.30 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače hrvatskoj će se javnosti premijerno predstaviti Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza. Improvizacija Austrijanke Milly Groz, temeljena na općepoznatim evergreenima, odmiče u komediju, apsurd i slobodni tonalitet.

Njezina radost u kombiniranju slobodne improvizacije, jazza, disco-popa, macho tekstova šezdesetih komentiranih iz feminističkog ugla, hip-hopa, swinga i neočekivanih zvukova čini koncerte Millycenta posebnim iskustvom za vrlo mješovitu publiku.

Nakon koncerta, Jazz Bar u svom premijernom izdanju donosi posvetu modernim jazz heroinama. Stilski različite, žene današnjeg jazza ponajbolji su ambasadori žanra, bez obzira izražavaju li se spiritualnim, fusion ili jazzom naslonjenim na afro-beat. Glazbu biraju Mišel i Andrija, autori glazbene emisije Blues bar Radija 057.

Glazbeni Dan zaljubljenih podržat će i Udruga vinara Zadarske županije pa će se uz glazbu moći uživati u izboru vrhunskih vina.

Koncert se održava uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, u subotu 11 do 13  sati, te u ponedjeljak i utorak od 11 do 13 i 17.30 do 19.30 sati.

30. rujan 2023 14:08