StoryEditorOCM
ĐiradaU KNEŽEVOJ PALAČI U ZADRU

Večer plesne minijature održava se već šestu godinu!

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2019. - 10:01
70018052_3391820017524679_146640018960547840_n

U utorak (19. studenoga) s početkom u 20 sati u Kneževoj palači u Zadru, održat će se Večer plesne minijature koja se šestu godinu za redom održava u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i pod pokroviteljstvom Grada Zadra. Projekt je zamišljen kao okupljanje i prezentiranje radova cjelokupne zadarske plesne scene u vrijeme proslave Dana grada Zadra a vremenom se profilirao kao mjesto susreta i stvaralačkog dijaloga plesača i koreografa s predznakom estetike suvremene plesne umjetnosti.

Za ovogodišnje izdanje organizatori su se odlučili za velebni prostor Kneževe palače i Koncertne dvorane braće Bersa zbog brojnih mogućnosti interakcije prostornih lokacija i dinamike tijela u bivanju, kretanju i kontaktu. Sudjelovat će osam plesnih grupa, ansambala i škola: uz neizostavni Zadarski plesni ansambl koji će otvoriti večer u atriju, nastupit će i Srednja škola suvremenog plesa Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Plesna udruga u pokretu - In flux, dramska družina Drama plus, Plesna udruga Kissa, Plesna udruga Nimeta, Studio I. Kao posebnost ove večeri predstavit će se Marin Lemić, zadarski plesač s međunarodnom reputacijom koji će izvesti solo Beneath the surface s kojim je osvonjio drugo mjesto na 23. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu.

Zadarski plesni ansambl kao organizator, u suradnji s Kneževom palačom, Koncertnim uredom Zadar i Glazbenom školom Blagoje Bersa, najavljuje nadasve neobično strukturiranu plesnu večer koja će gledatelje zaintrigirati svojim konceptom programa i novom pristupu raznim prostorima koji se organski stapaju s plesnim minijaturama izvedenim upravo na toj lokaciji. Takve inicijative gdje se okupljaju zreliji plesni umjetnici su vrlo značajne za održavanje i podržavanje nezavisne scene sa svrhom popularizacije suvremene plesne umjetnosti te namjerom profesionalizacije plesne scene u Zadru.

 

19. travanj 2024 15:31