StoryEditorOCM
Đirada„TRIBUTE TO BATTISTI & MOGOL"

Večer talijanskih evergreena u subotu na Forumu

Piše Zadarski.hr
7. kolovoza 2018. - 12:54
CantoLibero4

Zajednica Talijana Zadar i Universita' Popolare iz Trsta u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra organizira 11.kolovoza 2018. veliki glazbeni spektakl „TRIBUTE TO BATTISTI & MOGOL" na zadarskom Forumu, s početkom u 21.30 sati. Grupa „Canto libero" iz Trsta na čelu s pjevačem Fabiom Red Rossom izvodit će talijanske evergreene poput „Mi Ritorni In Mente", „Una donna per amico", „'Marina", „Quando quando" i mnoge druge.

Njihovi koncerti u Italiji uvijek budu rasprodani, a zadarska publika moći će besplatno uživati u ovom koncertu. Lucio Battisti (1943.-1998.) bio je skladatelj i pjevač, njegova glazba je bila ne samo inovativna, radi se naime o socio-kulturološkom fenomenu: u glazbenoj literaturi se mogu naći studije o tekstovima njegovih pjesama. Battisti je bio najaktivniji 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a vrlo popularan je i kod današnjih generacija. Prodao je preko 25 milijuna ploča, a među njegovim fanovima su pokojni David Bowie, Vasco Rossi, Luciano Ligabue i drugi.

Na početku je samo svirao, pjevačku karijeru je započeo tek nakon upoznavanja sa skladateljem Giuliom Rapettijem (Mogol). Battisti je jedan od rijetkih koji su imali dvije pjesme na prvom i drugom mjestu glazbene ljestvice i to 'Il mio canto libero' i 'Il nostro caro angelo' (1973.), iza njega su bili Elton John i Pink Floyd.

18. travanj 2024 14:51