StoryEditorOCM
ĐiradaADVENT U ZADRU

Večeras koncert Zorana Jelenkovića: najveći hitovi zadarskog pjevača okupit će mnoštvo na Trgu Petra Zoranića; koncert počinje u 20 sati

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2022. - 11:47

„Daj dite materi“, često će reći oni koji traže da se posao prepusti onima koji su rođeni za njega, a na Adventu u Zadru nakon nekoliko istaknutih imena hrvatske estrade dolazi pjevač koji najbolje osjeća bilo ovog grada i koji o životu u njemu pjeva sugrađanima već tridesetak godina – Zoran Jelenković.

Mnogima nije poznat podatak da ovaj izvođač nekih od najljepših pjesama o Zadru, kao što su Stara zvona i Sv. Donat i Kalelarga, prva glazbena iskustva stječe već u 8. razredu osnovne škole, kada je osnovao sastav Vrući asfalt. Kasnije je karijeru gradio kroz bend Poker machine, u kojemu je bio bubnjar i pjevač, kasnije i kao član grupa Galeb, Osvit i Biser. Ipak, sve je promijenio nastup na Zadarfestu 1994. godine, kada je s pjesmom Stara zvona osvojio simpatije publike, koje traju i do danas.

Na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića Jelenković će izvesti i druge svoje velike hitove: Điran, Cvit iz kamena, Zbogom prva ljubavi, Gitara bez žica, Tako je moralo biti… Naravno, bit će tu i novije skladbe poput posljednjeg singla „Sjećaš se“, u kojem pjeva o prolaznosti života i mladenačkim ljubavima koje se nikad ne zaboravljaju, što je tema kojoj se često vraća.

Koncert u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra počinje u 20 sati.

image
Bojan Bogdanić
15. travanj 2024 05:49