StoryEditorOCM
ĐiradaMODERAN ZVUK

Večeras na adventskoj pozornici grupa Cambi: "Dat ćemo sve od sebe da publika pjeva i pleše i uživa u božićnom duhu"

Piše ZAdarski.hr
26. prosinca 2022. - 09:42

Jedan od omiljenih adventskih izvođača u Zadru, ali i drugim hrvatskim gradovima je grupa Cambi. Nekada poznati kao klapa, u posljednje dvije godine četvorica pjevača - Jure Nikolić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Joško Tranfić - napravili su zaokret u karijeri te su se odlučili približiti publici koja voli nešto moderniji zvuk. I dalje je riječ o višeglasnom pjevanju i prepoznatljivim dalmatinskim i pop pjesmama, ali uz prateći bend koji daje dodatnu zvučnu kulisu. Prošle godine imali su zapažen nastup baš na Adventu u Zadru pa je s obje strane postojala želja da se susret ove godine ponovi. Iako je koncert bio zakazan za 10. prosinca morao je biti odgođen zbog lošeg vremena, pa ih imamo priliku čuti danas, 26. prosinca s početkom u 20:30 sati.

- Rado se prisjećamo sjajne atmosfere, kada je publika pjevala sve naše pjesme. Dat ćemo sve od sebe da publika pjeva i pleše i uživa u božićnom duhu, kažu momci u jednom glasu.

Iako su mnogi slični sastavi u imenu zadržali prefiks klape, kod cambijevaca je odluka bila drugačija. S obzirom da uz četiri lead vokala imaju još tri prateća i instrumente, nisu željeli zlorabiti ovaj naziv, koji ipak pripada jednom drugom svijetu, čiji su dio godinama bili. Naravno, i u ovakvom sastavu past će poneka "klapska".

- Uz naše autorske pjesme Zaljubljen, Od milijun samo jedna, Ruka u ruci i drugih izvodit ćemo obrade popularnih hrvatskih i stranih izvođača, a za Advent naravno i božićne pjesme.

Pripremite ruke i grla, sigurno ćete i vi zapjevati s Cambijem!

04. svibanj 2024 23:00