StoryEditorOCM
ĐiradaPOROROCA U 20 SATI

Večeras odličan koncert u Providurovoj palači - nastupaju trojica istaknutih jazz glazbenika sa Sardinije, talijanskog otoka pješčanih plaža

Piše M.K.
12. veljače 2024. - 09:27

Večeras u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače na programu je odličan koncert! Trojica istaknutih jazz glazbenika sa Sardinije, talijanskog otoka pješčanih plaža, ružičastih plamenaca i divljih konja uživo izvode svoj album "Pororoca", objavljen 2022. godine.

Fenomen pororoca javlja se na estuariju Amazone za vrijeme visokih plima Atlantskog oceana, kada je razina mora veća od razine rijeke. Tada se voda iz rijeke ne ulijeva u more, nego se veliki plimni val mora izlije u rijeku.

Rezultat je novi, suvremeni jazz jezik, gdje kompozicija i improvizacija postaju jedno, u suzvučju bubnjeva, udaraljki, kontrabasa, trombona i orgulja Farfisa.

Alessandro Cau, Tancredi Emmi i Federico Fenu surađivali su s brojnim vrhunskim imenima glazbene scene - među njima su i Lee Ranaldo (osnivač benda Sonic Youth), Erik Truffaz, Marcus Malone (Santanin perkusionist), Miles Cooper Seaton, Boredoms i Kid Millions. 

Koncert se u organizaciji Koncertnog ureda Zadar održava uz potporu Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.

28. travanj 2024 10:46