StoryEditorOCM
ĐiradaKINESKA PRIČA

Večeras prva projekcija: Tjedan suvremenog latino filma u zadarskoj Kino zoni

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2022. - 12:10

Nakon tjedna ispunjenog aktualnim vrhunskim filmskim ostvarenjima, "Sigurnim mjestom", "Trokutom tuge" i "Moonage Daydreamom", ovog tjedna u Kino Zoni se prisjećamo najboljih filmskih ostvarenja španjolske kinematografije zadnjeg desteljeća.

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Kino Zona je pripremila tri filmske poslastice, komedije "Kineska priča" i "Život je lakši zatvorenih očiju", u utorak i petak, te dramu "I kiša, također" koja je na rasporedu u subotu.

Umijeće vrhunske glume Ricarda Darína i Muriel Santa Ane uz majstorsku režiju Sebastián Borenszteina možete pogledati večeras u Providurovoj palači, od 20 h, u filmu „Kineska priča“ kojim se otvara „Tjedan suvremenog latino filma“.

U Buenos Airesu, ogorčeni i metodični Roberto je usamljen čovjek i vlasnik željezarije. Hobi mu predstavlja skupljanje bizarnih vijesti iz svijeta koje sprema u album, a njegova poznanica Mari gaji neuzvraćenu ljubav, kojoj on uvijek izmiče.

Jednog dana dok promatra slijetanje zrakoplova u zračnoj luci, Roberto ugleda Kineza po imenu Jun kako ga izbacuju iz taksija te mu pomogne da ustane. Jun ne govori španjolski i pokazuje mu tetovažu s adresom na ruci. Roberto odlazi na to mjesto s Junom i otkriva da je mjesto pripadalo njegovom ujaku koji ga je prodao prije tri i pol godine. Roberto odlazi s Junom u policijsku postaju, u kinesko veleposlanstvo i u kinesko susjedstvo kako bi mu pronašli ujaka, ali potraga je bezuspješna.

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na blagajni ispred Polivalentne dvorane sat vremena prije projekcije. Za studente je pripremljen i posebni popust- uz predočenje iksice cijena ulaznice je 20 kn!

*Projekcija se ostvaruje u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

26. travanj 2024 06:40