StoryEditorOCM
ĐiradaBEZ COVID POTVRDE

Večeras u goste Kino Zoni stiže umjetnička direktorica „DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala“

Piše Zadarski.hr
7. studenog 2021. - 17:06

Večeras, u novom studenskom terminu od 20.30 h, očekuje vas posebni događaj u Kino Zoni jer u goste Kino Zoni stiže umjetnička direktorica „DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala“, prvog međunarodnog natjecateljskog filmskog festivala u regiji koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti, Tina Hajon!

Razgovarat će se o nastanku festivala, konceptu, odabiru filmova i popratnom sadržaju, izazovima održavanja usljed Covid 19 krize te iskustvima s minulih izdanja. Po završetku razgovora bit će upriličena i projekcija pobjedničkog filma s ovogodišnjeg, netom završenog, izdanja festivala, ''Jørn Utzon: Čovjek i arhitekt''.

Jørn Utzon imao je tek 38 godina kada je projektirao jednu od najslavnijih građevina 20. stoljeća – Sydneysku operu. No pothvat koji mu je donio slavu nadvio je svoju tešku sjenu nad ostatak njegove briljantne karijere i života. Utzon je bio prisiljen napustiti Australiju prije završetka projekta.

Priča je to o jedinstvenom arhitektu i muškarcu, ispripovijedana iz perspektive njegovih najbližih, koji otvoreno i iskreno dijele anegdote i iskustva iz života s Jørnom. Režiju ovog hvaljenog i nagrađivanog dokumentarca, izuzetne priče i vizuala, potpisuju Lene Borch Hansen I Anna von Lowzow.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:30 h.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.

25. travanj 2024 06:13