StoryEditorOCM
ĐiradaNEDJELJA NAVEČER

Večeras u Kino Zonu stiže jedna sasvim opaljena priča iz Austrije imena „Divlji miš”

Piše Ivica Perinović/Kino Zona
19. srpnja 2020. - 09:55

Matteo Garrone nam je u četvrtak sa svojim „Dogmanom” otkrio svu čar i bijedu kriminalnog podzemlja, a večeras u Kino Zonu stiže jedna sasvim opaljena priča iz Austrije imena „Divlji miš”. O čemu se točno radi, pročitajte u kratkom opisu radnje.

Kraljevi se tretiraju s respektom! Tako barem smatra Georg, dugogodišnji glazbeni kritičar jednih bečkih novina. No, isto mišljenje ne dijeli glavni urednik koji mu zbog mjera štednje uruči otkaz. Dok polako kuje plan osvete, Georg novonastalu situaciju skriva od svoje supruge Johanne čija se razmišljanja uglavnom odnose na njezinu sljedeću ovulaciju i rađenje djece.

image
Film "Divlji miš" u Kino Zoni
Kino Zona

Iza priče o krizi srednjih godina, a istovremeno i identiteta, stoji popularni komičar Josef Hader koji se ovdje nalazi u trostrukoj ulozi i to one redatelja, scenariste i glavnog glumca. Austrijski humor možda i nije internacionalno poznat, no kad pogledate ovaj specijalitet koji pršti cinizmom i provokacijama, sigurno ćete željeti i više. Zasluge za to idu naravno prvenstveno samom autoru filma koji dominira ekranom, kako ispred tako i iza kamere, a da je svoj redateljski debi odradio uspješno, u korist govori i nominacija za najbolji film na Berlinaleu 2017.

Ponavljamo, „Divljeg miša” možete pogledati ove nedjelje u 21 sat, a ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 8 do 14 sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

26. travanj 2024 04:51