StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Večeras u Kneževoj palači pogledajte dansku akcijsku komediju ‘‘Jahači pravde‘‘

Piše Zadarski.hr
10. prosinca 2021. - 15:41

Francuska komična drama ''Trijumf'' izvukla je prošlog petka osmijehe na lica naše publike, a već ovog od 20.30h nas očekuje nešto posve drugačije. Nijanse humora u nadolazećem filmu, danskoj akcijskoj komediji ''Jahači pravde'', crne su kao noć i sigurno smo kako će vas dojmovi preplaviti.

Mads Mikkelsen tumači Markusa, vojnog veterana kojeg iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću odgovorna biciklistička banda kroz kompliciranu seriju namjernih događaja, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima ujedno i hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. Njihov plan osvete uskoro počinje pucati po šavovima i to na potpuno neočekivane načine.

Uz savršen spoj brutalnog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora, Jensenov film svog će gledatelja odvesti na zabavno putovanje koje uključuje vjerojatnost, osvetu i nehotične posljedice pomno izrađenih planova. Osebujni redatelj i scenarist Anders Thomas Jensen (''Adamove jabuke'', ''Zeleni mesari'', ''U boljem svijetu''…) i u svojem petom dugometražnom filmu nastavlja fantastičnu suradnju sa najslavnijim danskim glumcem današnjice, Madsom Mikkelsenom, a valja istaknuti i kako su ''Jahači pravde'' do sad sakupili sedam nagrada i pregršt nominacija.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:30 h.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

Iznimno od gore navedenog, ulaz je dozvoljen mlađima od 16 godina i osobama koje imaju liječničku potvrdu da se ne mogu cijepiti.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

24. travanj 2024 12:10