StoryEditorOCM
ĐiradaPROSLAVA ‘OLUJE‘

Večernji koncerti: na Forumu ‘Pop misa Mediterana‘, u Diklu Zoran Jelenković, u Petrčanima Daleka obala; koncerti počinju u 21 sat i ulaz je besplatan

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2022. - 09:31

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Zadru će se obilježiti bogatim zabavnim programom. Na Forumu će se izvesti Pop misa Mediterana, na Zgonu u Diklu nastupa Zoran Jelenković, a na novoj rivi u Petrčanima Daleka obala.

- Ovo je jedinstvena prilika da publika čuje neke pjesme iz tog vremena koje se manje izvode, ili pjesme poput „Sjećanja na ratnika“, s kojom sam pobijedio na Hrvatskom pleteru 2010. godine te „Mjesec je žut“, koju također pjevam braniteljima. Probrat ćemo još neke pjesme koje je napisao Nevio Paleka Soro, naravno uz standardno najveće hitove koje inače izvodimo, najavljuje Jelenković.

Uz koncert istog se dana na Zgonu održava sportski susret Dikljana, uz gastronomsku ponudu i vatromet u ponoć.

Petrčance će u prazničnoj atmosferi držati splitski sastav Daleka obala. Nakon što su se 2019. ponovno okupili uz „blagoslov“ nekadašnjeg frontmena Marijana Bana, stari članovi postave Zoran Ukić, Boris Hrepić Hrepa i Jadran Vušković „praše“ hrvatskim pozornicama uz novog pjevača i saksofonista Jakšu Jordesa. Iako mu nije bilo cilj oponašati jedinstvenog Bana, novi uradci s Jordesom, poput pjesme „U reggaeu je spas“, neodoljivo podsjećaju na pjesme iz zlatnog vremena benda.

I u Petrčanima će se tako svirati evergreeni "Brodovi", „Roza", "Tonka", "'Ona zbori", "U modroj zori", kao i jedna od najljepših domoljubnih pjesama hrvatske pop glazbe „Mojoj lijepoj“.

Sva tri koncerta organizira Turistička zajednica grada Zadra, počinju u 21 sat i na sva tri ulaz je besplatan.

22. ožujak 2023 04:09