StoryEditorOCM
ĐiradaVIRSKO LJETO 2022.

Veliki povratak zvijezde YU rocka - besplatni koncert nekadašnjeg pjevača "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta"

Piše K.Š.
20. kolovoza 2022. - 08:56

Jednom davno u vrijeme teške industrije i još težeg rock and rolla Alen Islamović osvojio je preko noći rock publiku od Vardara do Triglava velikim hitom Divljih jagoda „Motori“. Vrhunski odsviran i još bolje otpjevan, heavy metal klasik „Motori“ bio je prvi veliki hit koji je Alenu poslužio za demonstraciju iznimnog glazbenog talenta i kao ulaznica u društvo najboljih.

Iskusni lisac Goran Bregović namirisao je tada Alenov zvjezdani potencijal i doveo ga 1986. u Bijelo dugme, što je bio senzacionalni glazbeni transfer. Ako je Željko Bebek pjevački postavio temelje najpopularnijeg jugoslavenskog benda, Islamović je na tu kuću postavio krov. Tiraži albuma Bijelog dugmeta bili su milijunski, turneje rasprodane, a hitovi koji je pjevao Alen Islamović još i danas važe za najpopularnije svih vremena.

Pokazao je to i Alenov virski koncert prije pet godina kada je na prilično ispunjenom Trgu svetog Jure u noći koja je mirisala na nevrijeme, napravio najveću rock and roll žurku ikad. Iako je koncert nakon nekih sat vremena prekinula jaka kiša, nastup najpoznatijeg virskog vikendaša među rokerima ili najvećeg rokera među vikendašima, ostat će zapamćen kao čarobno kišno druženje s poviješću jugoslavenskog rocka i vokalom pred kojim treba skinuti kapu.

Novi Alenov koncert dogodio se 20. kolovoza 2018. i bio je svojevrsni nastavak prekinutog druženja godinu ranije, pa točno četiri godine kasnije nema bolje pozivnice za dolazak u Vir na subotnji koncert od 22 sata. Ulaz je besplatan.

04. svibanj 2024 04:57