StoryEditorOCM
ĐiradaKAD NEMA ZADARSKOG

Virske maškare pripremaju dvostruki program: Tarapana Band i grupa Zaratino, bira se naj maska i predaju ključevi Općine Meštru i Kraljici...

Piše Kažimir Škrbić
9. veljače 2023. - 22:08

Zbog vremenskih nepogoda prošlosubotnje otvorenje Virskih maškara 2023. bilo je otkazano, ali se ove subote 11. veljače tradicijska virska manifestacija vraća na Ljetnu pozornicu s dvostrukim programom. Od 20 sati svirat će Tarapana Band i grupa Zaratino, a birat će se i najbolja maska večeri. Atraktivan glazbeni program upotpunit će ceremonija predaje ključeva općinske vlasti meštru i kraljici od Maškara, odnosno karnevalska tradicija uspostave Maškarane Republike.

Evo programa do kraja manifestacije:

PETAK, 17. veljače (10 sati): Dječji karnevalić 2023. s defileom virskim ulicama i zabavom na Ljetnoj pozornici. Dječji karnevalić u Viru je najmasovnije karnevalsko okupljanje dječjih vrtića u Zadarskoj županiji.

SUBOTA, 18. veljače (20 sati): Koncert grupe Prvi plan i dodjela nagrada najboljim maskama.

NEDJELJA, 19. veljače (20 sati): Kroz jutro tradicionalni gulaš od maškara i obilazak virskih naselja. Koncert grupe Vista i dodjela nagrada najboljim maskama.

UTORAK, 21. veljače (20 sati): Obilazak virskih naselja tijekom dana, oko 19 sati procesija i paljenje virskog Karnevala te koncert Mladena Grdovića za kraj Virskih maškara 2023.

02. listopad 2023 00:17