StoryEditorOCM
ĐiradaU BENKOVCU

Volonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu prevencije elektroničkog nasilja među mladima u Zadarskoj županiji

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2022. - 13:19

Volonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima u Zadarskoj županiji, koji će se održati 1. prosinca, s početkom u 13 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac.

Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici Centra za socijalnu skrb Benkovac, MUP-a PU Zadarske, Zavoda za javno zdravstvo Zadar te izv. prof. dr. sc. Lucija Vejmelka sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ova aktivnost za cilj ima stvoriti međusektorsku mrežu stručnjaka na području Zadarske županije kako bi se mogla lakše dijeliti iskustva u praksi i moguća rješenja problema nasilja na internetu, odnosno što ranije i kvalitetnije reagirati i odgovoriti na potrebe žrtve, počinitelja (ukoliko se radi o mladim osobama) te ostalih uključenih, s obzirom na to da internetsko nasilje uvijek uključuje i dodatnu „publiku“. Jedna od odrednica ovog okruglog stola će biti i važnost i načini prijave elektroničkog nasilja iz perspektive svih uključenih, odnosno postupanja po počinjenju kaznenog djela i rehabilitacije žrtava.

Okrugli stol se odvija u sklopu projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III“, koji Volonterski centar Zadar provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu, s naglaskom na elektroničko nasilje, digitalni identitet te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu.

24. studeni 2022 13:20