StoryEditorOCM
ĐiradaDANAS U 18,30:

Za kraj ovogodišnjeg izdanja Kino Zone, ove srijede pogledajte ‘‘Harry Potter i Kamen mudraca‘‘!

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2021. - 10:24

Dvadeset godina nakon što je po prvi put velikim ekranima proletio najpoznatiji čarobnjak na svijetu i kao na metloboju zlatnu zvečku uhvatio srca svih generacija diljem svijeta, Harry Potter i Kamen Mudraca vraća se u kino!

Ove srijede u Kino Zoni utvrdite kaže li se Wingardium Levi-o-sa ili Wingardium levio-saaa, koja su pravila metloboja i kako se obraniti od mračnih sila ili otkrijte nekom drugom cijeli magijski svijet prikazan kroz osam filmova i sedam knjiga. Vrijeme projekcije posebno je prilagođeno najmlađim posjetiteljima, tako ove srijede u Hogwarts krećemo sa perona 9 i ¾ (Koncertne dvorane Kneževe palače) u 18.30 h!

Na svoj jedanaesti rođendan, Harry Potter (Daniel Radcliffe), koji živi u bijedi s tetom i ujakom koji ga ne žele, sazna od diva Hagrida (Robbie Coltrane) da je siroče moćnih čarobnjaka. Pozvan da pohađa Školu čarobnjaštva i vještičarenja „Hogwarts", Harry se upušta u avanturu svog života. U „Hogwartsu" pronalazi dom i obitelj koje nikada nije imao, sklapa nova prijateljstva i započinje razotkrivati misterij smrti svojih roditelja…

Režiju prvog od ukupno osam nastavaka iz franšize potpisuje svima znani Chris Columbus, autor obiteljskih hitova poput ''Sam u kući'', ''Tatica u suknji'' ili ''Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova''. U glavnim ulogama briljiraju Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson, dok ostatak impresivne glumačke ekipe među ostalima čine Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, John Hurt i brojni drugi.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 17:30 h.

U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

Iznimno od gore navedenog, ulaz je dozvoljen mlađima od 16 godina i osobama koje imaju liječničku potvrdu da se ne mogu cijepiti.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

25. travanj 2024 00:29