StoryEditorOCM
ĐiradaDANI MASLINE 

Zadar je domaćin međunarodne manifestacije: Maslinare privlači kvalitetna senzorika i finacijski povoljni uvjeti natjecanja

Piše N.J./ Dani masline
12. siječnja 2024. - 21:29

Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije poziva maslinare na 26. po redu Međunarodnu manifesticiju Dani masline koja će se održati 26. travnja 2024. godine u Zadru. “Očekujemo kvalitetna ulja i dobar odziv maslinara”, poručuje predsjednik organizacijskog odbora Benito Pucar.

Za sudjelovanje na Danima masline maslinari uzorke svog ulja mogu osobno donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša.

Za sudjelovanje na manifestaciji potrebno je donijeti ili poslati ukupno 2x0,5L maslinovog ulja u bocama bez etikete. Rok za dostavu uzoraka 28. 02. 2024. godine. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30,00 eura po uzorku.

Podaci za plaćanje:

IBAN UDRUGE: HR9223900011100510842

MODEL: 00, POZIV NA BROJ: datum uplate ili OIB, Opis: Kotizacija za Dane maslina Zadar 2024.

Kemijsku analizu (Peroksidni broj, SMK) raditi će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zadar a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Predlažemo maslinarima da svoje uzorke donesu ili pošalju što ranije kako se ne bi strala gužva u zadnjim tjednima, kaže Benito Pucar.

image

Dani masline u Zadru

Dm/Slobodna Dalmacija

U pripremi Dana masline, u dogovoru s maslinarima, odlučeno je da na ovogodišnjoj manifestaciji natjecanje bude u dvije kategorije i to u kategoriji otvorenih ulja i kategoriji pakovine. U svakoj od kategorija, uz dobitnike zlatnih, srebrnih i brončanih medalja proglašavaju se i nagrađuju šampioni najbolje ocjenjenih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

U privitku maslinarima je na raspolaganju i Prijavnica za ocjenjivanje dostavljenog uzorka maslinovog ulja.

Manifestacija kao i dosadašnjih godina, uz natjecatelljski ima za cilj edukaciju maslinara, uljara ali i svih potrošača maslinovog ulja. Organizatori poručuju da će i ove godine osigurati dovođenje eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva i uljarstva te organizirati prezentacije i vođene degustacije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo.

Iz godine u godinu, kaže Pucar, manifestacija Dani masline, koja je kao i splitski Noćnjak, najstarija u RH poprima sve veći značaj kako kod maslinara tako i kod ljudi koji samo konzumiraju maslinovo ulje. Tako je prerasla lokalni karakter i postala prepoznata i priznata kod maslinara iz svih hrvatskih primorskih županija, kao i maslinara iz susjednih zemalja Slovenije, BiH i Crne Gore pa i ove godine očekujemo međunarodni karakter manifestacije.

Pucar ne krije da su Dani masline za maslinare dodatno privlačni jer su i financijski najpovoljniji. Dok, primjerice za sudjelovanje na Noćnjaku treba dostaviti 2 litre maslinovog ulja i u prvom, ranijem roku uplatiti po 50, a u drugom 60 eura kotizacije po uzorku, za sudjelovanje na Danima masline zainteresirani maslinari dostavljaju 2 puta po 0,5L maslinovog ulja dok kotizacija za sudjelovanje iznosi 30,00 eura po uzorku.

Osim natjecateljskog Dani masline, ističe Pucar, imaju i edukativni te humanitarni karakter.

Pogramom su predviđeni i stručni skupovi na kojima će eminentni stručnjaci prezentirati najnovija agrotehnička dostignuća u maslinarstvu i uljarstvu.

Svi zainteresirani maslinari o svemu se mogu se dodatno informirati putem telefona, mobitela i e-maila.

Kontakti: 

Filip Erceg – 099/ 510 91 54

Matko Bačinić – 095/ 908 37 31

Zavod za javno zdravstvo Zadar: 300 – 856

e-mail: info@danimasline.com, bpucar@zjz-zadar.hr

27. travanj 2024 10:59