StoryEditorOCM
ĐiradaRASPLESANI VIKEND

Zadarske Gestice gostuju u Zagrebu na 18. TREPS natjecaju! "Bit će to vrlo zahtjevan vikend za djecu, ali odlično su pripremljeni i jedva čekaju"

Piše Zadarski.hr
31. ožujka 2023. - 10:09

Vrlo rasplesan vikend je pred zadarskim Gesticama. Danas će Gestice sudjelovati na drugom dijelu punoljetnog 18. TREPS natjecanja u Zagrebu u Centar za kulturu Trešnjevka. U kategorijama klasičan balet,suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi dolaze gotovo sve plesne skupine iz cijele Hrvatske. Natjecanje tj. kvalifikacije traju tri tjedna od 17.-19-ožujka klasičan i suvremeni ples, od 31.-02.travnja show, jazz,step i urbani stilovi, 13 i14.05 trepsići (sve kategorije djece od 3 do 6 godina), a finale je zakazano za kraj svibnja.

Treps događanja tradicionalno se održavaju već 18. puta za redom, a susreti su započinju uvijek u ožujku na kojima se predstavlja preko 800 mladih plesača i plesačica.

U prvom vikendu kvalifikacija predstavili smo se sa jednom skupinom i koreografijom Vjera u kategoriji suvremeni plesni izričaj, dok u drugom vikendu, danas 31.03 predstavljamo se sa četiri koreografije iz posljednje produkcije. Sutra 01.04. sudjelujemo na još jednom natjecanju Budućnost u nama u Centru za kulturu Travno… Bit će to vrlo zahtjevan vikend za djecu, ali odlično su pripremljeni i jedva čekaju.

Prošle godine Treps je za Gestice bio izuzetno uspješan jer su nakon dugih trinaest godina sudjelovanja i uvijek ulaskom u finale, napokon dobile prvu nagradu.

Najuspješnije koreografije se kvalificiraju za TREPS festival, finalna ekipa će se znati nakon sva tri vikenda kvalifikacija.

 

07. svibanj 2024 05:59