StoryEditorOCM
ĐiradaMAŠKARE U ZADRU

Zadarski karneval se neće održati u svom uobičajenom izdanju ni ove godine: pogledajte kakav je skromni program

Piše Zadarski.hr
23. veljače 2022. - 19:16
Zadar, 230220. Povorkom karnevalskih skupina od Liburnske obale do Narodnog trga te predstavljanjem pred zirijem, pocela je zavrsnica Zadarskog karnevala 2020.Jure Miskovic/Cropix

S obzirom na cjelokupnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, Zadarski karneval se neće održati u svom uobičajenom izdanju ni ove godine. Kako su nam pojasnili iz TZ Zadra, unatoč pandemiji, prigodno su ukrasili povijesnu jezgru šarenim karnevalskim dekoracijama, koje nas podsjećaju na duh karnevalske tradicije te postavila izložbu pod nazivom “Karneval kroz godine” na Kalelargi, Narodnom trgu te šetnici na Muraju.

Riječ je o cca. 130 fotografija koje prikazuju karnevalsku atmosferu i skupine, a izložba je postavljena od 19. veljače do 1. ožujka 2022. godine. 

- Usprkos odgodi održavanja glavne karnevalske povorke i popratnih glazbeno zabavnih programa, u subotu 26. veljače organizirat će se tradicionalni Karnevalić, tj. zabavni program za djecu na Narodnom trgu, Kalelargi i Forumu od 10 do 13 sati. Uz glazbu i voditelje, animatori će zabavljati naše male posjetitelje.  

Također, u ovom i sljedećem tjednu, u suradnji s Radijom 057 planiraju se pozvati i ugostiti predstavnici karnevalskih skupina u eter kako bi nas prisjetili i nasmijali svojim osvrtima i prisjećanjima na događaje s prijašnjih karnevala - javili su nam iz TZ Grada Zadra.

03. svibanj 2024 09:52