StoryEditor
ĐiradaNE PROPUSTITE

Zadarski komorni orkestar prvi puta nastupa u crkvi Sv. Nikole

Piše Zadarski.hr
30. svibnja 2018. - 16:08
Aleksandar Kalajdžić_Photo by Dario Najvro.JPG

U ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 20 sati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića. Boštjan Lipovšek ove Sezone gost je u koncertnoj pretplati, ali i u ciklusu Zadarskog komornog orkestra.

Taj vrsni kornist bio je gost gotovo u svim većim produkcijama Orkestra posljednjih nekoliko godina, osobito u izvedbama Beethovenovih simfonija u Katedrali.

Ovaj put pod čvrstom dirigentskom rukom Aleksandra Kalajdžića, hrvatskoga umjetnika sa stalnom adresom u Njemačkoj, Lipovšek će zablistati u solističkoj ulozi u izvedbi dvaju djela: Koncerta za rog i gudače Georga Philippa Telemanna i Rêverie za isti sastav Aleksandra Glazunova.

Ovaj koncert ujedno je i prvi nastup Zadarskog komornog orkestra u crkvi sv. Nikole, akustički skladnom prostoru sasvim jedinstvene kulise u kojem će zadarski gudači izvesti i Concerto grosso op. 6 br. 4 u D-duru Arcangela Corellija i Simfoniju br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna.

Ulaznice: 50 i 40 kn

Izdvojeno

04. srpanj 2020 05:51