StoryEditorOCM
ĐiradaVEĆ 29 GODINA

Zadarski plesni ansambl organizira tečajeve i radionice za djecu, mlade i odrasle. Prijave su u tijeku...

Piše Zadarski.hr
3. rujna 2020. - 09:14

Zadarski plesni ansambl uz brojne projekte vezane uz suvremenu plesnu scenu kroz godinu organizira  tečajeve i radionice za djecu, mlade i odrasle. U tijeku su prijave i upisi svih uzrasta  i kategorija polaznika, dosadašnjih i onih novih zainteresiranih za plesnu umjetnost.  Ovaj Ansambl već 29 godina promiče edukaciju djece i mladih kroz osnovne postavke suvremenog plesa, scenski izraz i istraživanje raznih umjetničkih formi da bi se na taj način što više približili suvremenoj izvedbenoj umjetnosti. Obrazovna vertikala koja je pri tome postavljena započinje od predškolskih ljubitelja plesa, pa se proteže sve do profesionalnih plesnih umjetnika.

Plesnom edukacijom razvija se i potiče kod polaznika talent, kreativnost, samodisciplina i osobnost, a polaznici su sudionici osim redovnih plesnih radionica i tečajeva, također i kazališnih predstava, kraćih koreografskih ostvarenja i performansa. Treninzi i radionice se sastoje od vježbi vezanih za funkcionalnu tehniku kod mlađih, suvremene plesne tehnike kod starijih, plesnih sekvenci, koreografske uradke i istraživanje kroz pokret. Voditelji su Lara Stanin, Martina Ružić, Natali Perić, Patricija Gospić i Josipa Štulić. Uz njih, tijekom godine kao edukatori gostovat će  i Branko Banković, Filipa Bavčević, Marin Lemić, Lada Petrovski Ternovšek, Ana Mrak, Matea Bilosnić.

S radom se započinje u utorak, 8. rujna, a informacije se mogu dobiti na facebook stranici Zadarskog plesnog ansambla, ili upite šaljite na mail: zadarskiplesniansambl@gmail.com  ili na broj 098 893 453.

 

25. travanj 2024 03:46