StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS U PALAČI CEDULIN I ZADAR ĆE POSLATI SVOJE NOTE ZA OPROŠTAJ S LEGENDOM

Zadarski posljednji pozdrav Oliveru

Piše Zadarski.hr
31. srpnja 2018. - 19:49
kresimir perovic cedulin 2017 2.JPG

Atrij palače Cedulin večeras će postati pozornica na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici svjetskoga glasa.

Na poziv domaćina, Zadranina Krešimira Perovića, odazvao se osebujni gudački kvartet obitelji Veljak, te poznati riječki skladatelj i aranžer Aleksandar Valenčić. Uhodana je to već i provjerena glazbena ekipa koja je i prošlog ljeta privukla publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila Cedulin. Ovog će im se puta kao poseban gost pridružiti virtuoz na violi, vokalni interpreta i skladatelj, rođeni Riječanin s adresom u Rimu Francesco Squarcia. 

Na večerašnjem će koncertu biti premjerno izvedena ´´Gracijela´´, kompozicija čiji tekst potpisuje Ivica Matešić Jeremija, dok je glazba zajednički rad Valenčića i Perovića. Već naslov pjesme mnoge Zadrane podsjeća na njihovu pokojnu sugrađanku,  svojevrsnu ikonu grada, prijateljicu noći čiste duše. Upravo su njoj posvećeni stihovi koje ćete večeras premjerno čuti dođete li u Cedulin.

Poput mnogih gradova u Hrvatskoj, i Zadar će se večeras oprostiti od velikana hrvatske glazbene sceneOlivera Dragojevića. Učinit će to onako kako je naš Oliver najviše volio - glazbom. Večerašnji koncert Krešimira Perovića i njegovih gostiju u palači Cedulin bit će posvećen upravo Legendi. Glazbenici su u čast svog preminulog kolege prilagodili repertoar koncerta te su na njega uvrstiti mnoge najpoznatije Oliverove uspješnice. 

Tako će za katamaranom koji će ploviti  prema Veloj Luci, morskim prostranstvima i Zadar odaslati svoje note. Hvala ti Kapetane!

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

20. travanj 2024 09:32