StoryEditorOCM
ĐiradaNA VIŠNJIKU

Zadržite vremeplov! Zadar postaje središte čarobnog svijeta oldtimera!

Piše B. S.
3. svibnja 2024. - 20:09

Automoto sport se u nedjelju, 5. svibnja, ponovno vraća na Sportski centar Višnjik i u grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra na sjevernoj strani (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto Karting Kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klubom Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klubom sv. Krševan, Dalmatinskim Fićo Klubom, Automodelarskim klubom Zadar i automehatroničarima Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar priređuje treću međunarodnu Oldtimer izložbu 2024. uz brojne izlagače iz grada Zadra, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Oko dvorane Krešimira Ćosića bit će izloženo više od 250 oldtimera od 10 do 18 sati.

Ove godine, osim već stalnih izlagača, na izložbi će se predstaviti i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, budući automehatroničari koji će demonstrirati svoja znanja te Automodelarski klub Zadar čiji su članovi i sami učenici škole. Oni će demonstrirati svoje modele prijevoznih sredstava koje su radili isključivo učenici te će prezentirati utrku modela na daljinsko upravljanje.

Ovogodišnja manifestacija donosi nevjerojatan spoj nostalgije, ljepote i strasti prema automobilima koji su obilježili prošle epohe. U srcu ovog spektakla, Zadar će ugostiti neke od najsjajnijih primjeraka automobilskog naslijeđa, među kojima će se istaknuti jedinstveni primjerak – legendarni Fiat Panda. Osim što će sudjelovati na utrci Wings for Life 2024. kao vozač presretačkog automobila, naš proslavljeni automobilist Juraj Šebalj će na OLDTIMER IZLOŽBI 2024. izložiti i svoju Fiat Pandu 4X4 kojom će upotpuniti automoto vremeplov u Zadru. S njom je osvojio zahtjevni Tunisie Challenge 2023., a na nedavnom Panda Raidu osvojio je 45. mjesto od ukupno 408 prijavljenih „Pandi“.

Također, posjetitelji će moći glasovati za najljepšeg od najljepših na info pultu OTK Zadar, organizatora izložbe, gdje će se vlasnicima najljepšeg automobila, motocikla i Vespe dodijeliti prigodne nagrade, kao i najsretnijem glasaču. Svi su pozvani da razgledaju vrijedne i zanimljive primjerke od kojih najstariji potječu iz 1. polovice prošlog stoljeća, a za koje se njihovi vlasnici brinu da ostanu i dalje tako „mladi“.

image

Oldtimer izložba 2024.

Sc Višnjik/Slobodna Dalmacija
image

Oldtimer izložba 2024.

Sc Višnjik/Slobodna Dalmacija
image

Oldtimer izložba 2024.

Sc Višnjik/Slobodna Dalmacija
image

Oldtimer izložba 2024.

Sc Višnjik/Slobodna Dalmacija
image

Oldtimer izložba 2024.

Sc Višnjik/Slobodna Dalmacija
17. lipanj 2024 00:18