StoryEditor
ĐiradaFILMSKA POSLASTICA

‘Ženijalni dani‘ i u Kino zoni, u ponedjeljak pogledajte hvaljenu i nagrađivanu poljsku dramu ‘‘Influencerica‘‘

Piše ZADARSKI.HR
5. ožujka 2021. - 11:06
Screenshot

U organizaciji Kino mreže u periodu od 6. do 8. ožujka u 28 neovisnih kina diljem zemlje starta 7. izdanje filmske manifestacije 'Ženijalni dani' posvećene '8. ožujku – Međunarodnom danu žena'. Tim povodom Kino Zona vam u ponedjeljak dovodi hvaljenu i nagrađivanu poljska dramu ''Influencerica''.

Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwija žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. Režiju i scenarij ovog iznimno zanimljivog filma potpisuje švedski redatelj Magnus von Horn dok glavnu ulogu tumači fantastična Magdalena Kolesnik. Valja svakako spomenuti i to da se ''Influencerica'' okitila brojnim priznanjima od kojih valja izdvojiti dvije nagrade na međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu, nagradu za najbolji film na festivalu u Trstu, odnosno, šest nagrada na 'Poljskom filmskom festivalu'.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

27. srpanj 2021 18:09