StoryEditorOCM
ĐiradaOPEN AIR KONCERT

‘Zoranić‘ i Gradska glazba Zadar zajedno u atriju palače Cedulin: odličan program i vrsna imena za zadarske ljubitelje glazbe

Piše S.R.
1. srpnja 2021. - 17:12

Nakon godinu i pol dana, dva zadarska glazbena ansambla napokon se vraćaju pred publiku. 

Naime, Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva “Zoranić” i orkestar Gradske glazbe Zadar održat će u subotu, 3. srpnja 2021. s početkom u 20 sati zajednički Open air koncert u atriju palače Cedulin.

Zbor “Zoranić” i Gradska glazba ansambli su s dugom međusobnom suradnjom, a ovaj subotnji koncert realiziran je zajedničkim snagama i željom za javnim nastupima nakon duge stanke uzrokovane pandemijom tijekom koje nisu mogli djelovati.

Inače, moramo istaknuti i važan podatak, a to je da ove godine Gradska glazba Zadar slavi i svoj veliki jubilej - 150 godina djelovanja. Upravo je i ovaj koncert dio te velike proslave.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” djeluje 113 godina, a Mješoviti zbor najstarija je sekcija Društva koja okuplja amatere i zaljubljenike u zborsko pjevanje svih dobi.

Za ovu prigodu oba su ansambla pripremila bogat i zanimljiv program sastavljen od popularnih i prepoznatljivih skladbi domaćih i stranih autora. Kao solisti nastupit će Klaudio Krizman, Ivan Ive Županović, Nela Šarić, Mateja Miočić i Luka Šindija.

Zborom  “Zoranić” dirigira Tomislav Košta, uz klavirsku pratnju Ivana Štorića. Orkestrom dirigira Marino Perović. 

Gost koncerta je Zagrebački orkestar ZET-a, osnovan 1927. godine, s kojima zadarska Gradska glazba uspješno surađuje.

Voditelj koncerta je Damir Granić.

Ulaz na koncert je slobodan, ali zbog epidemioloških mjera broj sjedećih mjesta je ograničen.

U realizaciji ovog koncerta ansambli se na pomoći zahvaljuju Turističkoj zajednici grada Zadra i Gradu Zadru.

07. lipanj 2023 08:06