StoryEditorOCM
ForumTRAJU IZVIDI

Alemka Markotić: Postoji sumnja da nekoliko članova moje klinike ima koronavirus

Piše PSD
15. ožujka 2020. - 20:08

Dr. Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" izjavila je večeras gostujući u Dnevniku Nove TV kako postoji sumnja kako se koronavirus pojavio i u instituciji kojoj je na čelu.

Koliko je opasna činjenica da su virusom zaraženi i zdravstveni djelatnici? U susjednim zemljama nakon toga zdravstveni sustav je kolabirao.

To sigurno donosi jednu novu dimenziju. Svjesni smo toga da smo se toga na neki način pribojavali, ali smo uspjeli dosta dugo odgoditi takvu pojavu.

I to je jako dobro jer u zemljama u kojima je tako krenulo, u Italiji pa i u Sloveniji više-manje, cijela je epidemija krenula sa zdravstvenim radnicima i situacija je išla puno brže.

I zdravstveni sustav je praktično kolabirao?

Tako je. Ono što je bitno jest da se sada poduzimaju vrlo stroge mjere, izvidi, kontakti, razgovori sa svim mogućim kontaktima sa zdravstvenim djelatnicima, osobito kolegama. Isto tako i kod nas u zaraznoj - imamo određene sumnje, suspektne.

To je nešto novo?

Pa, da. Imamo neke spoznaje, pa to cijelo poslijepodne ispitujemo. Sigurno će se provesti dodatni izvidi i u drugim bolnicama jer je bitno gdje su se određeni zdravstveni djelatnici kretali, kontaktirali i slično.

19. travanj 2024 21:55