StoryEditorOCM
ForumOPĆINSKI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV ŽUPANA

Alojza Tomaševića tereti se da je fizički zlostavljao suprugu Maru

Piše Jutarnji.hr
31. siječnja 2018. - 12:19
Alojz Tomašević

Protiv župana požeško-slavonskog, bivešg HDZ-ovca Alojza Tomaševića kojeg se tereti za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Općinski sud u Požegi potvrdio je optužnicu, piše Dnevnik.hr.

 - Potvrđivanjem optužnice započet je postupak, sastavljanje raspravnog spisa, i sudac, koji dobije predmet, zakazat će raspravu - rekla je glasnogovornica suda u Požegi, dodavši da će rasprava biti zakazana u zakonskim rokovima.

Podsjetimo, županova supruga Mara Tomašević sredinom siječnja iznenada je povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga te nije navela razloge takvog postupka. No, postupak ide dalje jer se radi o kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu. Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član. U međuvremenu je isključen iz stranke, ali je odbio dati ostavku na mjesto župana

26. travanj 2024 06:50