StoryEditorOCM
ForumDOBRO MU IDE

Amerikanac živi u Hrvatskoj i na TikToku snima urnebesna videa; Pogledajte kako je naučio hrvatski i što radi po buri

Piše MOZAIK SD
24. listopada 2023. - 18:16

Dok sve više Hrvata svoj život započinje van granica Lijepe Naše, ima i stranaca koji su ili "dovoljno ludi", ili samo ludo zaljubljeni u rodne nam krajeve, pa se za svoju potragu za mjesto pod Suncem, odlučuju preseliti u rodne nam krajeve.   Gabriel Cardona (41) sa svojom je suprugom i dvoje djece nedavno odlučio preseliti u Hrvatsku, a o svakom koraku preseljenja i života ovdje rado i iscrpno izvještava na svom TikTok profilu, na kojem se može pohvaliti brojkom od 17 tisuća pratitelja.

Gabriel je rodnu grudu zamjenio dubrovačkim žalom, a prije nešto više od godinu dana, iz Amerike se s obitelji odlučio preseliti kako bi stvorio protestantsku zajednicu u Hrvatskoj, obzirom da je u Orlandu bio pastor. U Dubrovnik se kaže zaljubio na "prvo googlanje", rekao je jednom prilikom za Dulist.

Gabriel svoje pratitelje redovno zasmijava svojim umijećem govora hrvatskog jezika, a njegov je napredak, šalu na stranu, za svaku pohvalu.

Također rado govori o kulturalnim razlikama koje su vidljive u američkoj i hrvatskoj svakodnevnici, o vremenu prilagodbe na novu zemlju, ali i na život u Europi općenito.

 

 

04. svibanj 2024 15:07