StoryEditorOCM
ForumNA VELIKOM UDARU

Ante Tomić objavom izazvao žestoke reakcije židovske zajednice, padaju i prijetnje: ‘Naći ćemo te!‘

Piše SN
20. listopada 2023. - 16:40

Sukob između Izraela i Palestine izazvao je reakcije brojih sportaša, a među njima i hrvatskog košarkaša Ante Tomića. On je na svojem Twitter profilu objavio ilustraciju koja prikazuje palestinsku djecu te, uz emoji slomljenog srca, na hrvatskom napisao ‘Generale, pucaš na djecu‘.

Tomić je podijelio i link UN-ove organizacije UNRWA koja se brine za pomoć palestinskim izbjeglicama, a njegova objava izazvala je brojne reakcije, uglavnom osude pripadnika židovske zajednice, pišu Sportske novosti.

Tako se jedan komentator upitao gdje je bila Tomićeva simpatija prije 12 dana kada se dogodio Hamasov napad na Izrael.

‘Ne trebate se pitati, obje stvari su masakr. Empatija je jednaka‘, odgovorio je košarkaš Joventuta te priložio citat američkog pisaca Jamesa Baldwina:

‘Djeca su uvijek naša, sva do jednoga, po cijelom svijetu; i počinjem sumnjati da onaj tko nije sposoban to prepoznati možda nije sposoban za moral.‘

Tomić nakon toga nije više odgovarao na komentare koji su uglavnom bili negativni i dolazili s izraelske/židovske strane.

‘Siguran sam da znaš kako Hamas koristi djecu i žene kao ljudski štit. Izrael želi uništiti ovu terorističku grupu i ako misle da će ih djeca zaštiti, u krivu su‘, piše jedan, a redaju se slični komentari:

‘Ako ste odlučili komentirati ovako osjetljivu temu o kojoj ne znate dovoljno, pokažite barem solidarnost za obje strane. Ali vi ste napravili računicu da ćete dobiti više ‘lajkova‘ od dvije milijarde muslimana, a to je najvažnije. Ljudski život vas zapravo ne zanima‘.

‘Sram te bilo. Izraelska djeca su spaljena, žene silovane, starci ubijeni i ti podržavaš naciste?‘

Bilo je i prijetnji:

‘Kukavico. Čekat ću te na izlasku iz dvorane i siguran sam da ćeš dobiti toplu dobrodošlicu‘.

‘Pokidaj križne ligamente što je prije moguće‘.

Tomić je dobio i nadimak ‘antisetomic‘, a javio se i izraelski veleposlanik u Singapuru Eli Verez Hazan.

‘Sljedeće generacije će te pitati zašto si štitio zvijeri iz Hamasa. Zašto si podržavao ratni kriminal‘, pitao ga je Hazan.

26. travanj 2024 22:08