StoryEditorOCM
ForumTEŽAK DOLAZAK KUĆI

Autobus pun gimnazijalaca na povratku iz Španjolske probio ogradu na magistrali, nesretna je bila promjena vozača

Piše vijesti sd
17. travnja 2023. - 17:51

Gimnazijalci i njihovi profesori imali su sreću da su pri povratku iz Španjolske prošli neozlijeđeni, jer je vozaču M.P. (67) pozlilo za volanom te je autobus udario u bankinu ​​s lijeve strane autoceste te zaustavio vozilo u razdjelnom polju.

- Osjetili smo da autobus usporava, a onda smo čuli kako udara u metalnu ogradu i grebe je. Čuli smo i kako je puklo staklo. Nismo odmah shvatili o čemu se radi jer je autobus na kat, a mi smo bili na prvom katu. Prišao nam je profesor i uplakan rekao da je vozaču pozlilo, ali da je ipak uspio zaustaviti autobus, a da nije izletio s ceste. Hvatala nas je panika što će biti s njim, ali je Hitna pomoć stigla vrlo brzo i odvezla ga – rekao je za Telegraf srednjoškolac koji je bio u autobusu, prenosi Blic.

image

Autobus je udario u bankinu ​​s lijeve strane autoceste, a vozač je zaustavio vozilo u razdjelnom polju

Screenshot Blic

Prema njegovim riječima, vozač kojem je pozlilo trebao ih je prevesti od Beograda do Niša i potom autobusom vratiti u Beograd.

- Tijekom studijskog putovanja u Barcelonu vozila su nas još dva vozača. Izmjenjivali su se tijekom cijelog puta i nije bilo nikakvih problema. Jedan od njih javio nam se kada je čuo što se dogodilo. Bilo mu je jako žao što je ostao u Beogradu, rekao je da nas je trebao dovesti u Niš kad nas već vozi osam dana - dodaje sugovornik Telegrafa.

Učenici i profesori Gimnazije Svetozara Markovića vraćali su se u dva autobusa sa studijskog putovanja u Španjolsku, koje je organizirano u suradnji s Unesco klubom Beograd.

Jedan autobus stigao je u Niš ranije popodne, a nakon nesreće po učenike je poslan drugi autobus pa su oni sretno stigli svojim kućama.

Promet na dionici autoceste na kojoj se dogodila nesreća nije bio zaustavljen, ali se neko vrijeme odvijao usporeno, piše Blic.

26. travanj 2024 12:41