StoryEditorOCM
ForumNA PUTU DO TRENINGA

Autobus s hrvatskim reprezentativcima doživio nesreću u Dubrovniku: ‘Odjeknulo je poput bombe‘

Piše Dean Bauer/SN, HINA
5. siječnja 2024. - 16:37

Francuska se nikako ne smije potcijeniti jer će nas to koštati, kazao je u petak u Dubrovniku izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska je u četvrtak svladala Španjolsku nakon peteraca (14-12), a u subotu je očekuje drugi dvoboj na EP-u s Francuskom.

- Francuska se ne smije potcijeniti. Ne može se usporediti njihova kvaliteta sa Španjolskom, ali to ne znači opuštanje. Kako opuštanje? To je izuzetno važna utakmica. Bez nikakvog opuštanja, jer to ne dolazi u obzir. Bilo kakav kiks od naše strane, a igramo protiv sjajne reprezentacije, baciti će u vodu sve ono što smo napravili protiv Španjolske. Razmišljamo o pobjedi koja bi otvorila vrata nešto lakšeg puta u četvrtfinale i kasnije. Da sad ne ulazimo u nikakve matematičke detalje, ali to negdje u nekakvoj projekciji može značiti da negdje u polufinalu idemo na Talijane - kazao je Tucak.

Francusku vodi Vjeko Kobeščak koji vrlo dobro poznaje sve naše mane.

- Čeka nas jedna strašno, strašno teška utakmica. Morate znati da na klupi imaju Vjeku Kobeščaka, koji jako dobro zna našu reprezentaciju, koji jako dobro zna svoje igrače iz Juga, sve igrače hrvatske reprezentacije, jer protiv njih i priprema igru, tako da milijun detalja je tu na kojima moramo biti oprezni. Ali ja vjerujem da mi izgledamo dobro, vjerujem da izgledamo puno bolje nego što je to bilo u Fukoki, da smo kompletni, to sad iz ove perspektive, nakon jučerašnje utakmice vidite koliko nama značio Loren Fatović znači u našoj igri, to je ono što nam je falilo u Fukoki, imamo Lončara koji nam daje jednu dodatnu dubinu.

Osim same utakmice treba izdvojiti i jednu nezgodu koja se dogodila u petak poslijepodne. Naime, malo prije 15.00 sati autobus hrvatske vaterpolske vrste, koji je upravo prevozio Barakude na trening, doživio je nesreću nadomak samog bazena. Naime, autobus je kotačem zakačio zidić ispred robne kuće Minčeta, uslijed čega je puknula guma, a što je odjeknulo poput eksplozije bombe, pišu Sportske novosti.

Od pritiska koji je očito bilo silovit, odletio je zadnji blatobran autobusa koji je pogodio slučajnog prolaznika. Koliko doznajemo, bez ozbiljnijih posljedica.

27. travanj 2024 21:08