StoryEditorOCM
ForumOPASAN IZLET

Berba šparoga zamalo završila kobno za medicinara, spasili ga HGSS-ovci: ‘Čovjek nije imao mobitel...‘

Piše Šibenski.hr
16. travnja 2023. - 20:15

Dežurni spašavatelj HGSS-ove stanice Šibenik zaprimio je poziv Centra 112 da je na brdu Gvozdenovo podno vrha Gatarićka u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom.

Voditelj akcije stupio je u kontakt s unesrećenim, inače medicinskim djelatnikom koji je pri berbi šparoga pao i slomio nogu. Njega je, kako je rekao, pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112.

U kratkom roku na teren je izišlo 10 spašavatelja i uputili se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara kluba "Sveti Mihovil" koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji zajedno sa timom Hitne pomoći došli su do unesrećenog i imobilizirali su mu nogu i nosilima ga sigurno spustili u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na daljnju obradu.

- Spašavatelji HGSS-ove stanice Šibenik unesrećenom žele brz oporavak i povratak u normalan život - objavili su na službenim stranicama iz HGSS stanice Šibenik.

image
HGSS Šibenik
26. travanj 2024 23:30