StoryEditor
ForumMINISTAR POJASNIO

Beroš komentirao polemike oko nošenja maski i pozdravljanja laktom: Od svih kontakata, najgori je onaj rukom, a najbolje se uopće ne pozdravljati

Piše Hina
29. srpnja 2020. - 17:57
Zagreb, 270720. Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200a. Predstavljanje mobilne aplikacije Stop Covid-19. Na fotografiji: Vili Beros.Ronald Gorsic/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.

"Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe", kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.

"Zna se što podrazumijeva bliski kontakt -  a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije", rekao je ministar Beroš.

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.

"Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar", rekao je Milanović.
 

Izdvojeno

15. rujan 2020 01:06