StoryEditorOCM
ForumIZBORNA DRAMA

Biden vodi u ključnoj državi, čeka se službena objava pobjede!; CNN: "Ovo je znak da je sve gotovo"; Opet se oglasio Trump

Piše JL
6. studenog 2020. - 18:10

The Associated Press (AP) upravo je na Twitteru očito odgovorio na mnoge upite nestrpljivih korisnika kada će objaviti pobjednika u ovoj izbornoj utrci.

- AP nastavlja brojati glasove na predsjedničkim izborima i još uvijek nije proglasio pobjednika. Kad AP proglasi pobjednika, to će objaviti na Twitteru, poručuju iz AP-a.

17:45 Osvježeni podaci u Pennsylvaniji i Nevadi govore da prednost Joea Bidena raste. 

U Pennsylvaniji kandidat Demokrata vodi za 9027 glasova, dok u Nevadi prednost pred Trumpom iznosi 22.076 glasova.

16:44 - Brad Raffensperger, državni tajnik Georgije, potvrdio je da će se glasovi u toj državi ponovno brojati. S obzirom na malu razliku između Trumpa i Bidena, to je očekivani rasplet događaja.

16:42 Na Twitteru se oglasila i Ivanka Trump. Iako mnogi upravo u njoj vide osobu koja će ocu priopćiti da je izgubio izbore, Ivanka sudeći po tvitu ne odustaje od borbe. 

- Svaki legalno predani glas treba brojati. Svaki ilegalno predani glas ne treba. To ne bi trebalo biti kontroverzno. Slobodni i pošteni izbori su temelj naše demokracije, napisala je Ivanka Trump.

16:35 Aktualni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump svojim je pomoćnicima i suradnicima posljednjih dana govorio da nema namjeru priznati poraz na predsjedničkim izborima.

Trumpovi se saveznici sve više brinu da će ga netko prije ili kasnije morati suočiti s činjenicom da će vrlo vjerojatno napustiti Bijelu kuću.

O imenima tih glasnika i planovima Trumpove kampanje da se ospori rezultat izbora u slučaju Bidenove pobjede više pročitajte OVDJE.

16:22 Aktualni predsjednik Donald Trump nakon nekoliko se sati ponovno oglasio na Twitteru.

"Philadelphia ima pokvarenu povijest izbornog integriteta", citirao je na Twitteru Donald Trump riječi komentatora na Foxu Stuart Varney.

15.56 - Izvori iz Fox Newsa javljaju da će ta američka informativna mreža proglasiti Joea Bidena pobjednikom američkih izbora. Međutim, voditelji su dobili naputak da ga se ne smije zvati 'izabranim predsjednikom'.

15.17 - U SAD-u sve je spremno za proglašenje pobjednika američkih predsjedničkih izbora 2020. Joe Biden je preuzeo vodstvo u Pennsylvaniji i samo sa tih 20 elektora, on je novi predsjednik SAD-a.

CNN piše da se uspostavlja nacionalni obrambeni zračni prostor iznad Bidenovom kućom u Wilmingtonu, što je prvi pokazatelj da je priča oko novog predsjednika završena.

26. travanj 2024 22:37