StoryEditorOCM
ForumKAKVA SUDBINA

Bila je mučena, imala je 30 ubodnih rana i uspjela je preživjeti, danas je majka dvoje djece o kojoj je snimljen film

Piše MOZAIK SD
31. svibnja 2023. - 16:57

Ima sudbina koje svojim teškoćama zaprepaste one koji su imali tu sreću da takvo nešto nisu morali proživjeti. Ali ima osoba koje uspiju preživjeti i takve teške situacije i iz njih izaći kao pobjednici.

Alison Bothu su 1994. godine u blizini njezine kuće u Južnoj Africi otela dva muškarca. Tom prilikom su je mučili i silovali. Zadobila je više od 30 uboda nožem u trbuh i prerezano joj je vrat.

Alison je oteta u prosincu 1994., vraćajući se iz noćnog izlaska s prijateljima. Kada je parkirala, u automobil je utrčao nepoznati muškarac i rekao joj da sjedne na mjesto suvozača kako bi pokupili njegovu prijateljicu.

Alison je odvedena na periferiju grada gdje je silovana i mučena. Vrat joj je bio gotovo potpuno prerezan. Ostavili su je da umre, piše Nova.rs.

Otmičari, koji su već imali povijest nasilja nad ženama, najprije su je htjeli ugušiti, ali su je umjesto toga uboli nožem u trbuh više od 30 puta. Alison je rekla da joj je jedan od njih želio ukloniti reproduktivne organe, ali su "srećom" promašili te dijelove tijela. Nisu stali na tome – prorezali su je po vratu 16 puta.

naratorica u filmu o sebi

Misleći da su je ubili, otmičari su otišli, ali Alison je još uvijek disala. Budući da je cesta bila blizu, pokušala je privući pozornost automobila. U tom trenutku osjetila je nešto sluzavo u predjelu trbuha, bila su to crijeva. Jednom ih je rukom morala pridržavati da ne ispadnu, a drugom je držala glavu.

Legla je nasred ceste – znala je da je to najbolji način da privuče pozornost vozača. Nije dugo čekala kad je naišao vozač i odvezao je u bolnicu. Ubrzo je uspjela identificirati svoje otmičare. Obojica su uhićeni i osuđeni na doživotni zatvor 1995. godine. Danas Alison putuje svijetom i majka je dva dječaka.

O tome stravičnom događaju snimljen je i film, za koji je Alison pristala biti naratorica.

Alison je u filmu igrala 24-godišnja Christia Visser, koja kaže da je uloga bila "veliki zalogaj", ali da se o zlostavljanju žena mora govoriti. "Alison se morala suočiti sa svojim demonima. Vjerujem da ovakve priče moraju izaći na vidjelo", rekla je glumica.

De Klerk Oelofse (26), koji je glumio jednog od otmičara, Teuna Krugera, kaže da se za ulogu pripremao čitajući transkripte sa suđenja. "Šokiralo me je to što je otišao na zabavu prije nego što je oteo Alison", rekao je Oelofse.

Zac Hendricks, koji glumi drugog otmičara, Gavina Griffa, složio se s kolegom i rekao da je bilo teško pripremiti se za ovu ulogu. No, kako je dodao Oelofse, naglasak u dokumentarcu je na Alison, ženi koja je preživjela ovaj stravičan napad, a ne na otmičarima, piše Nova.rs.

19. travanj 2024 09:14