StoryEditorOCM
ForumNI DOKTOR NE VJERUJE

Bila je u 36 tjednu trudnoće kad je saznala da ima rak! Rekli su joj da ima još šest mjeseci života, a onda je nestao...

Piše MOZAIK SD
9. listopada 2023. - 13:53

Lindsey Parr Gritton iz Georgije u travnju 2022. godine bila je trudna 36 tjedana, očekujući svoje drugo dijete. U to je vrijeme otišla na pregled ginekologu, zabrinuta zbog kvržice na dojci. Tjedan dana kasnije saznala je da se radi o raku dojke u četvrtom  stadiju i čula poraznu vijest zbog koje budućnost njene obitelji više nikad neće biti ista.

Liječnik joj je rekao da joj je ostalo tek šest mjeseci života, prenosi portal People

- Išla sam ginekologu uvjerena da je začepljen neki kanal ili da je to neka vrsta mastitisa, prisjeća se Lindsey. Liječnici isprva nisu posumnjali na rak, no ona je inzistirala da se obavi i ultrazvuk. Da nije bilo tako, danas možda ne bi bila živa, kazala je.

“Bila sam stvarno uplašena”, prisjeća se Lindsey. "Bilo je to stvarno emotivno vrijeme za mene jer sam bila trudna i očekivala svoju drugu kćer, a prije nje sam imala spontani pobačaj, tako da je ovo bila velika stvar., kazala je.

Ubrzo nakon toga, Gritton je dala biopsiju kvržice i doznala da ima "jako agresivnu vrstu raka dojke", iako u to vrijeme nisu znali je li se proširio. "Jednostavno smo znali da je super agresivno, a imala sam dva tumora dojke i puno limfnih čvorova ispod pazuha." Svi su bili jednostavno shrvani i nisu mogli vjerovati, jer nemamo povijest raka dojke u mojoj obitelji ni s jedne strane. Ni s mamine ni s tatine strane, zapravo nema raka", kaže ona. – Bio je to šok.

Lindsey je inducirana u 37. tjednu trudnoće kako bi mogla što je prije moguće početi s liječenjem. Tjedan dana kasnije počela je s kemoterapijom.

-Bila sam na PET skeniranju odmah nakon poroda i rekli su mi da imam još šest mjeseci života", kaže ona, napominjući da se rak proširio i da je imala više od desetak tumora na jetri.

Tijekom šest mjeseci liječenja, još uvijek je mogla provoditi vrijeme s obitelji i osjećala je da "još više uživa u svakom trenutku jer je mislila da joj je vrijeme ograničeno.

“Cijenila sam svaku sekundu, pokušavajući sve upiti”, sjeća se. "Napravila sam spomenar, pisala pisma svojoj djeci, napravila video, sve. Pokušavla sam učiniti sve što sam mogla."

Na pola liječenja, majka dvoje djece dobila je snimku koja je pokazala da joj se tumori smanjuju.

"Znali smo da je to stvarno dobro. Samo nismo znali koliko dugo će ovaj tretman djelovati", objašnjava ona. "A onda na kraju kemoterapije, nismo to očekivali, ali sve je nestalo. Moje skeniranje je pokazalo da nema ničega."

"Bili smo tako sretni nakon što smo saznali da u mom tijelu nema raka. Nismo mogli, iskreno, nitko nije mogao vjerovati. Bilo je stvarno ludo i nadrealno."

"Nakon toga sam otišla na lumpektomiju, pa su mi uklonili mjesto gdje je prvobitno bio tumor i izvadili su hrpu limfnih čvorova", nastavlja ona. "I onda je to poslano na patologiju da se vidi ima li tamo preostalih stanica raka koje smo mogli vidjeti na snimci. I to se pokazalo bez ičega."

"Moj liječnik je još uvijek potpuno šokiran jer sam još uvijek u remisiji", dodaje Gritton, koja kaže da još uvijek dobiva imunoterapiju i nastavit će ići na pretrage svakih šest mjeseci. – To je jednostavno čudo.

Godinu i pol nakon prve dijagnoze, Gritton kaže da se osjeća odlično, "čak i bolje nego prije nego što se sve ovo dogodilo, napisao je People.

02. svibanj 2024 00:18