StoryEditorOCM
Forum‘EVO KAKO POČINJE‘

Bivša natjecateljica MasterChefa bila je žrtva nasilja u vezi, objavila je video, privukao je veliku pozornost

Piše MOZAIK SD
27. rujna 2023. - 13:33

Maja Jalšovec, natjecateljica MasterChefa u prošlogodišnjoj sezoni, stala je u obranu Klare Buntić i javno progovorila o nasilju koje je doživjela u jednoj svojoj vezi.

Na TikTok profilu na kojem je prati preko 100 tisuća ljudi i na kojem je dosad uglavnom dijelila gastro tematiku, Maja se odlučila osvrnuti na komentare koji su se pojavili na društvenim mrežama nakon što je Klara Buntić izašla sa svojom pričom o nasilnom suprugu i zatražila zaštitu.

"Kad vidim sve ove komentare na ovaj slučajeve zlostavljanih žena, shvaćam da jedino vrijediš ako te netko ubije. Onda si vrijedan žaljenja. U ostalim slučajevima - ne baš. U ostalim slučajevima se gleda kolika su ti usta, imaš li umjetne trepavice, koliko dugo si to trpjela... Zašto si trpjela, mogla si otići... Sve si ti trebala, a nije trebao muškarac ne mlatit te.

Ali kad te ubije, onda vrijediš", rekla je Maja u videu pa zatim objavila još jedan u kojem je otkrila da je i sama bila žrtva nasilja u vezi.

"Podržavaš nasilje ako postoji ‘ali‘. Ako mislite da nasilje počinje tako da se vozite u autu i netko ti zvekne šaku u glavu, onda ste glupi. Nasilje počinje toliko maliciozno, toliko suptilno, to godinama traje. Osoba vas toliko psihički ponižava i maltretira da vi više ne znate tko ste ni što ste i mislite da ne vrijedite apsolutno ništa.

Toliko vas je sram da jednostavno ne možete nikome reći, a kamoli izaći iz te veze", poručila je.

"Znam jer sam je prošla", otkrila je.

Videa su privukla veliku pozornost. Pogledajte.

02. svibanj 2024 11:59