StoryEditorOCM
ForumFOTO: U HLAČAMA MUŠKARCA PRONAŠLI ČETIRI ŽIVA MAČIĆA

Bizaran 'ulov' iznenadio carinike: 'Hlače su bile prenapuhane, a onda smo čuli mjaukanje'

Piše JL
9. siječnja 2019. - 19:50
maca

Na graničnom prijelazu na mostu koji povezuje Singapur i Maleziju, carinici su uhvatili muškarca koji je u hlačama pokušavao prokrijumčariti četiri živa mačića.

Muškarac je bio sumnjiv prvenstveno zbog predimenzioniranog izgleda prepona, a živi su teret carinici otkrili kad su čuli mjaukanje koje je dopiralo iz hlača muškarca.

45-godišnjak iz Singapura je pokušao prijeći granicu u Tuasu, no na svu sreću u namjeri da prokrijumčari mačiće i po svoj prilici ih proda, zaustavila ga je policija koja je priču podijelila na Facebooku.

- Pokušaj prolaska kraj fantastičnih carinika? Nemoguće! 2. siječnja službenici su otkrili četiri živa mačića u hlačama 45-godišnjeg muškarca iz Singapura. Posumnjavši izvršili su pretres nakon što su čuli mjaukanje iz hlača. Slučaj je proslijeđen Poljoprivrednoj i veterinarskoj agenciji koja će provesti detaljnu istragu. Mačići su predani na brigu istoj agenciji i zatvoreni u karantenu.

 

Vlasti su još jednom upozorile da je krijumčarenje životinja zabranjeno, prvenstveno zbog mogućeg širenja bolesti, posebno bjesnoće. Premda su mačići djelovali zdravo, ovo naravno ni za njih nije bio siguran put. Pretpostavlja se da je muškarac namjeravao prodati mace jer se čini da među njima ima pasmina - Maine Coon i ragdoll ili birmanska mačka. Radi se o jednim od najskupljih pasmina na svijetu pa se pretpostavlja da je motiv bio zarada.

Čitatelji su također osudili postupak muškarca kojem sigurnost životinja nije bio na prvom mjestu.

20. travanj 2024 10:02