StoryEditorOCM
ForumOKREĆE PLOČU

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić objavio je kako mu se vratila vjera u to isto hrvatsko pravosuđe. Otkazuje i najavljenu konferenciju za medije

Piše Anita Belak Krile
3. travnja 2021. - 18:21

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić koji je prvo korumpirao, a potom kompromitirao one koji su mu sudili, zbog čega je osječkim sucima Darku Krušlinu i Zvonku Vekiću stigla privremena suspenzija Državnog sudbenog vijeća, objavio je na Facebooku kako mu se vraća vjera u hrvatsko pravosuđe te da u to ime otkazuje planiranu konferenciju za medije.

„Drage prijateljice i prijatelji, danas su do mene stigle sjajne vijesti - istrage protiv sudaca koje sam teretio za reketarenje, kriminalne radnje i malverzacije su uznapredovale, a ubrzo ću i ja biti ispitan o svim dokazima, te saznanjima koja imam.

Iako sam obećao da se neću o tim temama javljati do press konferencije u utorak, zbog ovih spoznaja o tome da hrvatska država na čelu s ministrom Malenicom, premijerom Plenkovićem i predsjednikom Milanovićem ipak ima snage obračunati se s kriminalom u pravosuđu, odgađam press konferenciju kako bih državnim organima ostavio dovoljno prostora i vremena za prikupljanje informacija i dokaza prije nego što ih iznesem u javnost, te im time pružam šansu da u očima građana povrate djelić svojeg povjerenja – napisao je danas stariji Mamić.

Mlađi brat Zoran, također pravomoćno osuđen, još se nije vratio iz Dubaija. Iz Hrvatske je otputovao 26. ožujka. kao što je poznato Vrhovni sud potvrdio je pretprošli tjedan presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je u svojoj današnjoj objavi dodao kako s obzirom na to da je njegova prijava šest mjeseci stajala u ladici, da je zahvalan brojnim pratiteljima i medijima što su „uspjeli povesti državni aparat u proces čišćenja od nametnika“.

- Prevarantima, lažljivcima, reketarima, zlostavljačima i krivosucima nije mjesto u pravosuđu i zato borbu za #ReformaPravosuđa nastavljamo u utorak, prva objava je u 8:30! – zaključio je svoju najnoviju objavu bjegunac od hrvatskog pravosuđa. 

U komentarima ga prozivaju „da je očito napravio dosta za svoj interes pa da dalje nastavlja istim putem odakle je sve počelo: s mitom i korupcijom“.

19. travanj 2024 15:34