StoryEditorOCM
ForumIMA LI KRAJA?!

Božinović najavio nove mjere za svadbe, skupove i sportske događaje: ‘Jadran je u narančastom, moramo nešto napraviti‘

Piše PSD
21. srpnja 2021. - 20:11

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, za Dnevnik Nove TV najavio je kako će Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti nove mjere koje će obuhvaćati jadransku regiju koja je trenutno označena narančasto.

- Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti – objasnio je i kazao kako će nove mjere biti na snazi od ponedjeljka.

Po pitanju masovnih okupljanja, pooštravaju se mjere za svadbe za koje je ministar kazao kako će dozvoliti najviše 200 do 300 ljudi, a skupovi će se ograničiti na 50 do 1000 ljudi. Za njih će odgovornost preuzeti lokalni stožeri, a uvjet za dolazak bit će COVID potvrda koju će morati imati i svi koji planiraju biti na sportskim natjecanjima.

- Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu. Cijepljenje je jamstvo za osobu koja je cijepljenja,  sve dok traje epidemija treba se čuvati na ovaj ili onaj način- kaže Božinović.

- Poanta je u tome da gdje se održavaju te fešte, da se one prijave i onda da lokalni stožer zajedno sa županijskim donese odluku mogu li oni to kontrolirati i mogu li pustiti. Ako se ne usuglase onda će Nacionalni stožer- dodaje. 

Odgovorio je i na pitanje koje muči brojne poslodavce. U firmama u kojima je cijepljeno i po 80 posto djelatnika i dalje postoji obveza nošenja maski.

- Svako u tako jednom kolektivu, gdje 80, 90 posto procijepljeno, mislim da se može maska reducirati bitno više-  izjavio je.

29. studeni 2022 15:52