StoryEditorOCM
ForumPRINICIPIJELNOST ILI SKUPLJANJE POLITIČKIH "POENČEKA"

Božo Petrov podnio kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora

31. ožujka 2017. - 00:00
bozo

Predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora na čelu s vlasnikom Ivicom Todorićem, neslužbeno doznaje televizija N1 iz Mosta.

Petrov je prijavu podnio kao fizička osoba,a ne po funkciji predsjednika Hrvatskog sabora, navodi N1.

Istu je informaciju donijela i Nova TV, koja navodi da je Petrov prijavu podnio zbog sumnji u kazneno djelo lažiranja financijskih izvješća o poslovanju koncerna.

Prvi potpredsjednik ruskog VTB-a, jednog odnajvećih Agrokorovih vjerovnika, u srijedu je izjavio da su izvješća 'godinama falsificirana', no tu njegovu tvrdnju iz VTB-a su dan kasnije radikalno ublažili navodeći da je riječ o 'neregularnostima'. U međuvremenu je Agrokorova revizorska kuća objavila kako su sve nepravilnosti koje su uočene u izvješćima ispravljene.

Petrov je u četvrtak navečer, inače, u društvu političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje stigao u Banske dvore na sastanak o nacrtu Zakona o sistemski važnim tvrtkama, kolokvijalno nazvanog Lex Agrokor. Taj bi zakon u petak sa sjednice u saborsku proceduru trebala poslati Vlada, a nagađa se da bi na dnevni red mogao biti stavljen već tijekom vikenda na izvanrednoj sjednici hrvatskog parlamenta.

U HTV-ovoj emisiji Otvoreno potez Bože Petrova prokomentirao je Radimir Čačić, nazvavši ga 'jadnim i bijednim skupljanjem političkih poenčeka'.

03. svibanj 2024 13:13