StoryEditorOCM
ForumNOVE MJERE

Capak: Možda ćemo ograničiti broj ljudi na vjenčanjima jer nas europske države stavljaju na narančaste liste

Piše PSD
22. srpnja 2020. - 21:26

Član Nacionalnog kriznog stožera Krunoslav Capak kazao je za Dnevnik Nove TV da Stožer stalno balansira hoće li popustiti i dopustiti određene aktivnosti.

- Jasno je da se mladi moraju ženiti, ali možda ne bi trebali imati 300 ljudi, ali jasno je i da je to problem ako to netko želi - kazao je.

Dodao je da Stožer pažljivo prati epidemiološku situaciju te će možda morati ograničiti broj gostiju, ali ističe da se takva odluka neće donijeti i obznaniti preko noći.

- Najavit ćemo to, ako do toga dođe - kazao je i dodao kako Stožer mora naći dominantni izvor zaraze i spriječiti ga pogotovo zato što su nas europske države počele stavljati na narančaste liste. To znači da njihovi državljani, po povratku iz Hrvatske, moraju u samoizolaciju. 

- A to nitko ne želi - ističe Capak.

Kazao je i kako je situacija s turistima u Hrvatskoj jako dobra.

- Danas je među zaraženima jedan Švicarac u Istri. Ne znamo je li došao zaražen ili se tu zarazio - kazao je i dodao kako je od početka epidemije tek 20-ak turista u Hrvatskoj bilo zaraženo, a od njih je 90 posto došlo u našu zemlju zaraženo.

Komentirao je i nove preporuke za koncerte.

- Najavljena preporuka usklađena je s Ministarstvom kulture i glazbenom industrijom. Ona vrijedi od danas. Snažno se preporučuje da su to sjedeća mjesta, prodaja karata da ide elektronski, nema plesnog podija samo stajaći stolovi - kazao je Capak koji se osvrnuo i na saborske zastupnike koji tijekom sjednice skidaju maske

19. travanj 2024 17:15