StoryEditorOCM
ForumRENATA SOPEK TRENIRA NA ZRMANJI, LJETUJE NA PAGU...

'Četrdesete su mi počele sjajno, ne dopuštam da mi ‘zatucane’ glave stvore pritisak, uživam i ugađam si'

Piše JL
8. kolovoza 2019. - 13:12
renata1

Ni kada je na odmoru, za nju nema predaha. Pa iako ćete je ljeti lako sresti na Jadranu u badiću s ovlaš prebačenim pareom ili u laganoj haljini, s velikim šeširom i ogromnom torbom, u kojoj krije kremu za zaštitu od sunca s visokim faktorom, bocu vode, sunčane naočale i neki dobar krimić ili triler, znajte da je, vjerojatno, nedaleko od nje i automobil pun sportske opreme.

Utezi, girje, elastične trake, ručnik i sportska odjeća i obuća uvijek su u prtljažniku.

Nekako nas to baš ni ne čudi, jer Renata Sopeksinonim je za zdrav život i fitness. Nisu je slučajno prozvali hrvatskom Jane Fondom.

- Ja sam pravi ljetni tip, vjerujte mi. Samo da mi je sunca i mora, da se nešto radi i zbiva. Zbilja odlično podnosim vrućine - priča nam Renata ispijajući mojito, svoj omiljen koktel. Jedva smo je uhvatili u Zagrebu i pridružili joj se u večernjem izlasku.

Hit treninzi

- Kada čujem da me netko prozove hrvatskom Jane Fondom, odmah se sjetim onog ludila s DVD-ovima “U dobroj formi”, koji su planuli u trenu. Doista sam jako ponosna jer još uvijek nose titulu najprodavanijih DVD izdanja u Hrvatskoj kad je riječ o bilo kojem sadržaju. To je bila tolika pomama da se ne može ni opisati. Meni je na kraju od svakog DVD-a ostao samo jedan primjerak za uspomenu, sve se razgrabilo - prisjetila se Renata. Ljeti, kaže, kombinira posao i guštanje.

- S projektom “Aktivna Hrvatska” putujemo po obali pa dogovorimo da ostanemo dan dulje da bismo se družili i kupali. Bili smo, između ostalog, u Šibeniku, Vodicama, Korčuli, zbilja je super ekipa. Pripremala sam se i par dana u kanjonu Zrmanje za jedan projekt o kojem još ne mogu puno otkriti, ali uključuje jahanje, kajakarenje, ronjenje, skakanje s padobranom...

 

Uskoro planiram do Korčule, a privatno sam bila na Pagu, kamo ću opet krajem kolovoza. Iako svake godine volim otići nekamo gdje još nisam bila, moja je konstanta Pag, na koji tradicionalno odlazim s prijateljicama. To vam je klasično žensko druženje i zabava. Dok neki duže spavaju, ja odradim trening, pa se počastimo bogatim doručkom jer smo sve veliki gurmani, pa plaža, plivanje, navečer odemo prošetati do grada, na večeru ili u izlazak, što meni odlično dođe jer preko godine zaista ne stignem izlaziti, a jako volim plesati. Zato mi je zbilja gušt otići ljeti u neki klub na otvorenom i dobro se isplesati - otkrila nam je Renata.

Svake godine otkrije neki novi kutak naše obale koji je oduševi, priznaje. Prošle godine to je bio Pelješac. Bila je u malom mjestu Drače, mirnoj oazi usred turističke sezone, jer ondje možete susresti tek par mještana i par vikendaša, objašnjava Renata.

- Tada sam otkrila i plažu Divna, doslovce raj na zemlji. Odlično mi je bilo što se preko puta plaže, udaljen koji kilometar, nalazi mali otočić, pa bih ja svaki dan plivala do njega i tako odradila trening - dodaje, priznajući da pažljivo bira plaže na koje odlazi iz jednog važnog razloga.

Udomila mješanku

- Preferiram plaže na kojima nema puno ljudi, a da je omogućen pristup psima jer se moje zvjerčice obožavaju kupati - kaže Renata, koja ima dva psa, velikog dobermana Cayusea, starog osam godina, i mješanku Elly, koju je udomila prošle godine nakon što je uginula njena Jinx.

- Cayuse je jako zaigran i obožava more. Jako je velik pa izgleda kao nasukana podmornica koja pliva, ne moram ni reći da kapljica bude posvuda, pa mi je važno da plaža prima kućne ljubimce ako je on sa mnom. Imam još i malu mješanku koju sam udomila prošle godine u studenom. U srpnju prošle godine uginula mi je​ yorkica Jinx i to je bila baš velika tuga i željela sam još jednog psa. A kako ja stalno pratim rad udruga i skloništa i pokušavam pomoći, vidjela sam Elly u karlovačkom azilu.

Mislili su da neće preživjeti koliko je malena bila. Bila je kod tete čuvalice, a ja sam sjela u auto i otišla po nju jer sam se zaljubila čim sam je vidjela. Dosta se dobro slažu, iako Cayuse još uvijek uči Ellyne taktike zabave kao što su zalijetanje pod noge i slično - ispričala nam je Renata, koja je ušla u četrdesete.

 

Kud se žurimo

- Ma osjećam se genijalno. Nema potrebe opterećivati se godinama. Granice su pomaknute i ne smijete dopustiti da vam presing, u bilo kojem pogledu, nabijaju neke “zatucane” glave. Tridesete su me naučile da nema žurbe, da ništa neće pobjeći te da si trebamo znati ugoditi i ne dopustiti da život prolazi kraj nas, već da trebamo uživati u svakom danu - ističe Renata, po mnogima i dalje jedna od najseksipilnijih Hrvatica.

Za to veliku zaslugu pripisuje uravnoteženoj prehrani i vježbanju, koje ima značajnu ulogu u njenom životu.

- Bila sam si premršava pa sam kao klinka sa 16 godina krenula u teretanu da malo povećam tonus mišića. Danas pak moj posao na televiziji, projekti, razni angažmani... Puno je toga u mom poslu vezano uz tjelovježbu i zbog toga sam jako sretna jer sam uspješno spojila sve ono što volim, ali i dalje za sebe vježbam četiri do pet puta tjedno i pazim što jedem, iako i ja, naravno, imam taj famozni “dan varanja” u prehrani pa strada sladoled.

Treba priuštiti organizmu ono što traži, ali s mjerom, a ako postoje konstantne navike vezane uz tjelesnu aktivnost, nema brige - savjetuje Renata, koja se zbog posla okušala u raznim tjelesnim aktivnostima, od joge, pilatesa, taiboa, aerobika, kada joj se pružila prilika, postala je licencirana trenerica zumbe i fitnessa, a danas za svoju dušu, kako kaže, trenira boks i kick boks te radi funkcionalne treninge jer voli žešće izazove. Zbog tolike posvećenosti vježbanju mnogi će krivo pomisliti da je Renata kineziologinja jer sve znanje ima u malom prstu.

FOTOGALERIJA: Renata Sopek

Zagreb, 060819.
Voditeljica Renata Sopek, fotografirana na Tresnjevci.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

 

- Uvijek sam okružena kineziolozima, koji me nagovaraju da upišem Kineziološki fakultet. Tko zna, možda se i odlučim na to - smije se Renata, koja je prije dvije godine diplomirala, uz pohvalu dekana, na Visokom učilištu za komunikacijski menadžment Edward Bernays te tako samo proširila znanje o onome što je ionako radila i dobila veću sigurnost. Zato sada ima pune ruke posla.

- Pripremam sadržaj za svoj portal, koji ću ponovo aktivirati, u pripremi je još jedan projekt o kojem još ne mogu govoriti. Dakako, Aktivna Hrvatska je u tijeku, a idemo i iduće sezone - kratko će Renata.

UltraFit by Renata Sopek bio je prvi personalizirani portal u Hrvatskoj i postojao je par godina, no Sopek je sada odlučila potpuno promijeniti koncept, sadržaj i pristup te ponovno aktivirati portal, na kojem će se, kaže, nalaziti sve informacije koje su čovjeku potrebne da bi se doveo u dobru formu i da bi promijenio životne navike nabolje. Bit će tu sadržaja od videotreninga do videorecepata, savjeta liječnika, nutricionista, kineziologa, a planira uvesti i lifestyle element, kojeg prije nije bilo.

Iako ima značajnu trenersku karijeru i vojsku pratitelja (40.000 prati je samo na profilu na Instagramu posvećenom fitnessu), Renata Sopek ime je i lice koje je u medijima prisutno već više od 20 godina.

 

Novi projekti

- Prvi sam put na televiziju došla kao hostesa u Kolu sreće, potom za Bingo Show, a onda sam ga i počela voditi. Tada su ga vodili Karmela Vukov Colić i Mario Sedmak pa onda Sedmak i ja. Zadnje sam na RTL-u vodila večernje emisije u sklopu “Života na vagi” i “Gospodina Savršenog”, a plan je da se to i ove godine nastavi. “Gospodin Savršeni” imao je odličnu gledanost i drago mi je što se nastavlja. Meni je show zanimljiv zato što se radi o potpuno novom konceptu i vrlo je hrabro od djevojaka što su se prijavile i izložile javnosti - objašnjava Renata, koja se pred kamerama osjeća kao doma.

No kao i svi, i ona ima loših dana. Tada ode na trening, nakon kojeg se osjeća preporođeno, ili pak na frizuru. Nedavno nas je sve zapanjila objavivši fotografiju s dugom smeđom kosom.

- Ma to je bila perika, stavili su mi je iz zafrkancije, prilikom priprema za snimanje jedne reklamne kampanje. Namjerno sam objavila tu fotku jer smo se još i poigrali filterima, a nikako mi se nije sviđalo kako mi stoji - ispričala nam je Renata obećavši da će ostati vjerna svojoj prepoznatljivoj platinastoplavoj kosi.

27. travanj 2024 05:00