StoryEditorOCM
ForumTEŽAK SLUČAJ

Curica (2) sa strašnim ozljedama u Klaićevoj se bori za život: ‘Na respiratoru je i u moždanoj komi‘

Piše JL
2. travnja 2021. - 08:59

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica koja je zaprimljena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u izrazito je kritičnom stanju i vitalno je ugrožena, rekao je u četvrtak kasno navečer za Hinu ravnatelj bolnice Goran Roić.

- Iz Opće bolnice Nova Gradiška u srijedu je dovezeno dvoipolgodišnje dijete, a zbog težine ozljeda direktno je primljeno na jedinicu intenzivnog  liječenja. Dijete je sada na mehaničkoj ventilaciji, vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu, rekao je Roić.

Ravnatelj Roić jutros je potvrdio za Index da se situacija s djevojčicom nije promijenila te da je djevojčica i dalje kritično i vitalno ugrožena. 

- I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na jučer, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično, kazao je jutros za Index ravnatelj Roić.

Kako je jučer objavljeno, djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti. 

Drugim riječima, nisu sve nastale svježe, prije nego što je djevojčica dovezena u Klaićevu, nego su vidljivi tragovi prijašnjih ozljeda.

Liječnici, osim što su u potpunom šoku zbog djetetova stanja, ne mogu shvatiti mehanizam ozljeda, odnosno nije im jasno što se dogodilo da je dijete došlo u ovakvom stanju.

Majka djeteta daje proturječne izjave, od toga da ne zna što se dogodilo do toga da je dijete palo. No gotovo je sigurno da samo pad ne bi mogao prouzročiti ovakvu strahotu. Uz sve, vidljivo je da je dijete zanemarivano jer po cijelom tijelu ima šugu (svrab) koja nije liječena. Samo je izgrebalo cijeli trbuščić zbog neizdrživog svrbeža, a ova kožna bolest upućuje na to da je curica živjela u lošim higijenskim uvjetima.

Djevojčica, koja je iz okolice Nove Gradiške, najprije je u srijedu ujutro dovezena u Opću bolnicu Nova Gradiška. Ondje su je liječnici reanimirali i intubirali, a s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom trenutku bila je u komi. Dan kasnije u Klaićevoj joj se stanje još više pogoršalo. Obaviještena je i policija te se u četvrtak prijepodne u Klaićevoj čekao njihov dolazak.

Ravnatelj OB Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej, rekao je da je dijete u bolnicu donijela majka, a pritom je rekla da je palo i ozlijedilo se.

- Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji – rekao je dr. Josip Kolodziej.

U policiji potvrđuju da imaju saznanja o ovom događaju.

- Upoznati smo sa slučajem, i u slučaj je uključena i kriminalistička policija, no izvidi su u tijeku i ne možemo zaista ništa više reći - rekao je Jutarnjem listu Damir Brezić iz službe za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske, pojašnjavajući nam da zbog dobi djeteta pogotovo ne mogu iznositi nikakve detalje.

23. lipanj 2024 07:15